Ο πρόεδρος της Σερβίας “φωνάζει” για τον Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε η βίζα του, του ζητήθηκε να φύγει από την Αυστραλία

FILE PHOTO: Novak Djokovic of Serbia in action against Alexander Zverev of Germany during their semi final match of the Nitto ATP Finals tennis tournament in Turin, Italy, 20 November 2021. EPA, Alessandro Di Marco




Σύμφωνα με αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η βρετανική Telegraph, όπως και το πρακτορείο Reuters, μετέδωσαν ότι η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε και οι αυστραλιανές αρχές του ζήτησαν να φύγει από τη χώρα, σήμερα Πέμπτη (6/1).

Ο αστέρας του τένις, ο οποίος έμεινε αποκλεισμένος στο αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν μέσω πολιτικής δίνης, έλαβε επιστολή από την αυστραλιανή κυβέρνηση η οποία αναφέρει ότι του αρνείται τη βίζα και ότι θα απομακρυνθεί από τη χώρα την Πέμπτη, μια πηγή που έχει σχέση με το τουρνουά. δήλωσε στο Reuters.

«Η βίζα του κ. Τζόκοβιτς ακυρώθηκε», έγραψε ο πρωθυπουργός Μόρισον στο Twitter την Πέμπτη. “Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν πρόκειται για τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι υπεράνω αυτών των κανόνων. Οι ισχυρές συνοριακές μας πολιτικές ήταν κρίσιμες για την Αυστραλία που έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου στον κόσμο από τον COVID. Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε.”

Οι δικηγόροι του προσπαθούν ωστόσο να ασκήσουν έφεση σε αυτήν την απόφαση, αφού ο νούμερο ένα αθλητής τένις στον κόσμο είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open, αλλά η ομάδα του δεν συμπλήρωσε τη σωστή βίζα.

Σύμφωνα με το The Age, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει επιδείξει επαρκή στοιχεία γι΄ αυτήν την ιατρική εξαίρεση.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφάσισε επίσης να παρέμβει σε αυτή την ιστορία, κατηγορώντας την Αυστραλία για «κακή μεταχείριση» στον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η βίζα ακυρώθηκε εν όψει του Australian Open.

«Μόλις είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στον Νόβακ ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι αρχές μας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να σταματήσουν την παρενόχληση του καλύτερου τενίστα στον κόσμο το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε μήνυμά του που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι τον ξέρουμε», δήλωσε ο Βούτσιτς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον είχε ανακοινώσει χθες ότι θα ζητηθούν αποδείξεις από τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι η «ιατρική εξαίρεση» που έλαβε για να συμμετάσχει στο «Australian Open» είναι δικαιολογημένη, διαφορετικά ο Σέρβος θα σταλεί «σπίτι του με το πρώτο αεροπλάνο».

«Περιμένουμε να να μας παράσχει αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την ιατρική εξαίρερη», είπε ο κ. Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου. Ο Σέρβος, νο 1 στον κόσμο, δεν είπε ποτέ εάν εμβολιάστηκε ή όχι κατά της Covid-19.

«Εάν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε άλλον και θα επιστρέψει στο σπίτι με το πρώτο αεροπλάνο. Δεν θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Τζόκοβιτς», επέμεινε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο διευθυντής του «Australian Open», Κρεγκ Τάιλι, προέτρεψε επίσης τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αποκαλύψει τον λόγο της ιατρικής εξαίρεσης.

«Θα ήταν σίγουρα χρήσιμο αν ο Νόβακ εξηγούσε τους όρους υπό τους οποίους έκανε αίτηση και έλαβε εξαίρεση», είπε ο Τάιλι, επίσης πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις της Αυστραλίας (TA), μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Τον ενθαρρύνω να μιλήσει στην κοινότητα γι αυτό. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο τα τελευταία δύο χρόνια και θα εκτιμούσα κάποιες απαντήσεις σε αυτό», πρόσθεσε.

Πάντως ο Τάιλι είπε, ωστόσο, ότι το νούμερο 1 στον κόσμο δεν είχε λάβει προνομιακή μεταχείριση για να πάρει αυτήν την εξαίρεση, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που εποπτεύεται από τις αυστραλιανές αρχές και αυτές της Πολιτείας της Βικτώριας.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Γαλλικό Πρακτορείο
Μελβούρνη, Australia

Ο Ολυμπιακός «στραβοπάτησε» στη Ριζούπολη: 0-0 με τον «λαβωμένο» Απόλλωνα Σμύρνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: