Ο παραδοσιακός μερακλίδικος μουσακάς είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας!

Μουσακάς o καλύτερος πρεσβευτής των ελληνικών φαγητών στο εξωτερικό. Image via Pixabay.com / https://pixabay.com/el/users/ivabalk-782511/




Με πολύ ζήλο, διάθεση και συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τις γιαγιάδες, οι επτά γυναίκες που αποτελούν την ΚοινΣΕπ Οιχαλίας στον δήμο Φαρκαδόνας, ένωσαν τις δυνάμεις τους κάνοντας γνωστή την ελληνική κουζίνα σε χώρες εκτός Ελλάδας.

Με βασική επιδίωξη το συλλογικό όφελος και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Οιχαλίας κατασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα με αγνά υλικά της περιοχής.

Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τραχανά, κουλουράκια, πίτες, όπως σπανακόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα, γλυκά, πουτίγκα και γαλακτομπούρεκο, τούρτες σε διάφορα σχέδια για γενέθλια, βαπτίσεις και γάμους, και ό,τι άλλο επιθυμεί ο πελάτης, κατασκευάζονται με μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο από τις γυναίκες της ΚοινΣΕπ Οιχαλίας.

Oλων των ειδών οι πίτες, όπως σπανακόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα κατασκευάζονται με μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο από τις γυναίκες της ΚοινΣΕπ Οιχαλίας. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αποστόλης Ζώης

Ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ο παραδοσιακός, μερακλίδικος μουσακάς! Όπως και η μαρμελάδα από βερίκοκο, με χρώματα και γεύση καλοκαιριού της χώρας, η οποία έχε ιδιαίτερη απήχηση στους Έλληνες και ξένους της Κεντρικής Ευρώπης.

Ξεχωριστή θέση κατέχει το λικέρ από βύσσινο, από φρέσκα βύσσινα Αγιάς, Τα προϊόντα ταξιδεύουν στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία, ιδιαίτερα τις γιορταστικές μέρες, όπου ετοιμάζεται κάθε φορά παραδοσιακό γιορταστικό τραπέζι.

Η Κοινσεπ Οιχαλίας τον περασμένο Μάρτιο πήρε την πρωτοβουλία να προσφέρει τρόφιμα στους σεισμόπληκτους του δήμου Φαρκαδόνας καλώντας όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν ότι μπορούν για να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους και συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες ώρες, δείχνοντας έμπρακτα κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Συγκέντρωσαν άμεσα τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, όπως κουλουράκια, κέικ, πίτες, τσουρέκια, μαρμελάδες κτλ. Τα κέρδη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης δεν διανέμονται μόνο στα μέλη της, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τονίζουν επίσης οι γυναίκες της ΚοινΣΕπ Οιχαλίας.

Με άλλα λόγια, καταλήγουν πως πρόκειται για μια σύμπραξη μιας ομάδας ανθρώπων, που όμως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α. Ζώης
Τρίκαλα, Ελλάδα

Κρυμμένα κειμήλια 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: Βρήκε χώμα από τη Μ. Ασία στο εικονοστάσι της μάνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: