Μεγάλη καταστροφή τόνων τσιπούρας σε ιχθυοτροφείο λόγω παγετού: 50 τόνοι νεκρών ψαριών

Περίπου 370.000 ψάρια 12 ειδών πέθαναν από το ψύχος σε ιχθυοτροφείο στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, στη Θεσπρωτία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Φωτογραφίες μέσω της ιστοσελίδας thespro.gr




Εκατοντάδες χιλιάδες τσιπούρες ιχθυοτροφείου πέθαναν από το κρύο σε λιμνοθάλασσα στη Βόρειο Ελλάδα μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα που σάρωσε τη χώρα αυτή την εβδομάδα. Βίντεο με drone έδειξε χιλιάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας και στις ακτές, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters (σε ρεπορτάζ των Γιάννη Φλούλη και Ντέμπορα Κυβρικοσαιου).

«Η καταστροφή είναι τεράστια, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 50 τόνοι νεκρών ψαριών», είπε ο Ιωάννης Ουζούνογλου, εργαζόμενος στο κρατικό ιχθυοτροφείο.

Οι νεκρές τσιπούρες άρχισαν να αναδύονται στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας Ρίχο της λίμνης Δρεπανου νωρίς την Τρίτη, αφού οι θερμοκρασίες στο νερό έπεσαν έως και μηδέν βαθμούς Κελσίου…

Ο εγκλωβισμός των ψαριών στη λιμνοθάλασσα τα εμπόδισε να κολυμπήσουν στα βαθύτερα νερά της λίμνης ή της θάλασσας για να επιβιώσουν, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Κωνσταντίνος Περδικάρης από το Τμήμα Αλιείας.

Οι τσιπούρες, σε αντίθεση με άλλα ψάρια, είναι ευαίσθητες στις χαμηλές θερμοκρασίες και αδυνατούν να επιβιώσουν κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου. Σε μικρά βάθη η αντίδραση του αέρα είναι πιο έντονη.

Τα ψάρια ήταν σε μικρό βάθος όπου το κρύο διαπερνούσε πιο γρήγορα το νερό. Οι συνήθεις θερμοκρασίες στη λιμνοθάλασσα αυτή την εποχή του χρόνου είναι περίπου 7-8C.

«Κάθε χρόνο τα απελευθερώνουμε στη λίμνη, αλλά φέτος δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα απελευθερώσουμε έγκαιρα», πρόσθεσε ο Ουζούνογλου. Το ιχθυοτροφείο περιείχε περισσότερα από 600.000 ψάρια διαφόρων ειδών ενώ άλλα είδη δεν επλήγησαν.»

ΠΗΓΗ: Reuters, ρεπορτάζ των Γιάννη Φλούλη και Ντέμπορα Κυβρικοσαίου – Thousands of fish die from thermal shock as cold sweeps Greece

Περίπου 100 παροχές ρεύματος σε Μαραθώνα και Κορωπί οι κυριότερες εκκρεμότητες, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: