Κύριε Πρωθυπουργέ, θα δεχόσασταν πολιτική ισότητα κάποιας μειονότητας στην Ελλάδα; Αυτή τη στήριξη θα δώσετε στον κ. Νεοφύτου;

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Νέα Υόρκη

Φυσικά και ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα (και την υποχρέωση) να εκλέγει αλλά και το δικαίωμα να εκλέγεται. Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές απόψεις, κάτι τέτοιο προσδίδει υγεία στην όποια δημοκρατία.

Ένα τέτοιο δικαίωμα έχει και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος έχει ήδη τροχοδρομήει την κούρσα του, μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του.

Δεν χρειάζεται διδακτορικό για να κατανοήσει κάποιος τη βιασύνη του κ. Νεοφύτου να τρέξει (να προλάβει). Κατανοητό και σεβαστό. Μια εξαγγελία, που (προσωπικά) το μόνο που θυμάμαι είναι η Πλατεία Ελευθερίας και όχι το πλάνο, το όραμα και οι στόχοι ενός έμπειρου πολιτικού. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόση προχειρότητα από τον κ. Νεοφύτου. Τον είχα κατατάξει σε πιο ψηλά επίπεδα οργάνωσης.

  • Θα μου πείτε τώρα, έτρεξε να φράξει το δρόμο στον Νίκο Χριστουδουλίδη και δεν πρόλαβε να οργανωθεί. Είτε τώρα, είτε μετά, τι θα άλλαζε; Εκτίμηση μου, το μόνο που νιώθω ότι άλλαξε ήταν να ξηλωθεί ένα ολόκληρο ΥΠΕΞ σε μια μέρα για να ικανοποιηθούν τα “θέλω” του κ. Νεοφύτου.

Κάτι που φαίνεται να έφερε σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μη μπορώντας να ανιδράσει μεταξύ δυο δικών του ανθρώπων. Είναι αλήθεια πως με στεναχωρεί που δεν βλέπω πλέον τον Πρόεδρο να παίρνει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν το μέλλον όλων μας (αλλά συχνά αφήνει τον κ. Νεοφύτου να «ηγείται»).

Πάμε τώρα και στη «φιλοσοφία» του κ. Αβέρωφ, μια φιλοσοφία που αποκρύπτει τις θέσεις του περί διαφθοράς (λόγω και της αδύνατης, μη επικοινωνιακής αντιπολίτευσης). Μια «φιλοσοφία» του, που ήταν ξεκάθαρη ως προς την «όποια λύση».

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τι δήλωσε ο κ. Νεοφύτου στις 22.2.2021 μετά από συναντήσεις που είχε με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, και την Πρέσβειρα της Ολλανδίας, Elke Merks – Schaapveld:

«Εμείς χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον του διεθνούς παράγοντα. Εμείς βλέπουμε θετικά το ότι χώρες – μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενδιαφέρονται για το Κυπριακό. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, γιατί χωρίς το διεθνές ενδιαφέρον δεν μπορεί ποτέ να λυθεί το Κυπριακό». Σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Περιμένετε, έχει και συνέχεια!

«Θέλω να απαλλαχτώ από την τουρκική κατοχή. Θέλω ν’ απαλλαχτώ από τα κατοχικά στρατεύματα. Θέλω ν’ απαλλαχτώ από τις καταραμένες συνθήκες εγγυήσεων του ’60. Θέλω να πάρω εδάφη πίσω, τη Μόρφου, τα Βαρώσια και άλλες περιοχές. Θέλω μια δίκαιη διευθέτηση του περιουσιακού».

Κάντε λίγο υπομονή, δεν τελείωσε!

«Για να τα πάρω όλα αυτά, χρειάζεται να δώσω στους Τουρκοκύπριους την πολιτική ισότητα»!

Τέλεια! Πάω τώρα να ζητήσω από την Ομογένεια των ΗΠΑ να απαιτήσουμε από τον Πρόεδρο Biden να μας συμπεριλάβει σε όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων της υπερδύναμης. Να ζητήσουμε όλοι από τον κ. Biden να δώσει στην Κυπριακή, Ελληνική, Ιρλανδική, Ινδική, Αραβική, Αφρικανική, Ισπανόφωνη και σε κάθε μειονότητα τελοσπάντων, την πολιτική ισότητα».

  • Εντελώς συμπτωματικά, το ποσοστό της Αφροαμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ κυμαίνεται στο 18.7% (18% οι Τ/Κ στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας). Στις ΗΠΑ δεν τίθεται ένα τέτοιο θέμα πολιτικής ισότητας. Κι όμως, Μπάρακ Ομπάμα και Καμάλα Χάρις (Αφροαμερικανοί) αξιοποίησαν το δικαίωμα τους, εκπροσωπώντας επάξια τον κάθε Αφροαμερικανό αλλά και τον κάθε Αμερικανό πολίτη!

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, πώς βλέπετε μια τέτοια προοπτική για την Ελλάδα; Θα βρει την «στήριξη» που θα σας ζητήσει ο κ. Νεοφύτου; Αυτό θέλετε για την Κύπρο; Δεν είναι αρκετά όσα τραβήξαμε και τραβάμε από το 1974, λόγω της χούντας των Αθηνών που οδήγησε σε αυτό το 48-χρονο μαρτύριο; Ναι, να μας στηρίξετε αλλά έχει σημασία πώς και με ποιους!

Υ.Γ.1: Εδώ στις ΗΠΑ, όλες οι μειονότητες έχουν ελευθερία, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, όπως ο κάθε ίσος πολίτης της χώρας. Όμως άλλο ελευθερία και ισότητα του κάθε πολίτη και άλλο «πολιτική ισότητα» της κάθε μειονότητας! Ειδικά σε μια χώρα ΥΠΟ κατοχή, όπου ο κ. Νεοφύτου (μας) ζητά να αποδεχθούμε τους εγκάθετους της Τουρκίας, του βάρβαρου εισβολέα, να αποφασίζει ισότιμα για το μέλλον όλων μας.

Υ.Γ. 2: Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν άγγιξα το σημείο της διαφθοράς μιας και όλα είναι στα συρτάρια. Μην υποτιμάτε ένα θέμα το οποίο κάποτε (σίγουρα) θα ξεσπάσει, χωρίς να ξέρουμε πότε και ποιους θα τυλίξει. Ως συμβουλή σας το λέω!

Υ.Γ. 3: Σεβαστή η διαχρονική, ιδεολογική και πολιτική σχέση της ΝΔ και του ΔΗΣΥ. Μια σχέση που θα κρατήσει όσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η πλειοψηφία όσων αποτελούν αυτά τα δυο οικοδομήματα.

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Πρόωρος προεκλογικός πυρετός: Οι υποψήφιοι γνωρίζουν τις ικανότητες τους ή είναι απλά ένα παιγνίδι φιλοδοξίας;

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: