Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η περιπέτεια τρίχρονου αγοριού που δεν μπορεί να μεταβεί για επέμβαση στη Γερμανία επειδή οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι και η κατάσταση στα λιμάνια εξαιτίας των ανακοινώσεων για αυξήσεις, είναι από τα βασικά ζητήματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται η παραίτηση Πάλμα και ο απόηχός της σε συνδυασμό με τις διεργασίες για τις προεδρικές και η απόφαση για τον Euroasia interconnector είναι από τα βασικά ζητήματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Σε άμεσο κίνδυνο η υγεία 3χρονου παιδιού» και γράφει ότι έχει περιθώριο 2 εβδομάδων για την επέμβαση και εξετάζεται η κλήση στην Κύπρο ειδικού καρδιοχειρουργού από Ελλάδα.

Αλλού αναφέρει ότι ο Κούσιος πάει στη θέση Πάλμα που παραιτήθηκε χθες. Σε άλλο ρεπορτάζ η «Α» αναφέρει ότι τα στοιχεία Γκιώνη για το κύκλωμα μαστροπείας είναι από αναρτήσεις.

«Στήριξη στον Αβέρωφ από τον Νίκο Αναστασιάδη» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι ο ΠτΔ σε συνέντευξή του στο Σίγμα ξεκαθάρισε τη θέση του για τις 2 υποψηφιότητες.

Αλλού προβάλλει την απόφαση της Κομισιόν για χρηματοδότηση του Euroasia interconnector και αναφέρει ότι είναι τεράστιας οικονομικής, ενεργειακής αλλά και πολιτικής αξίας. Ο «Π» γράφει αλλού πως πάγωσαν οι χρεώσεις στο λιμάνι για να βρεθεί λύση.

Κάτω από τον τίτλο «Βαριά σύννεφα στο Προεδρικό» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριό του θέμα για παραιτήσεις και ρήγματα του κυβερνητικού στρατοπέδου στον δρόμο προς τις εκλογές, ότι αναμένονται και άλλες παραιτήσεις και πως ο Πρόεδρος καλεί Κούσιο στη θέση Πάλμα.

Αλλού γράφει ότι οι ανακριτές εισηγούνται ποινική δίωξη της γυναικολόγου στην υπόθεση του ψευδοχειρουργείου 73χρονης. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μπουρλότο έβαλε στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα η «Ελπίς».

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Έγκλημα διαρκείας η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με αλυσιδωτές επιπτώσεις» και γράφει ότι έστειλε επιστολή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στον Εισαγγελέα για τις σκανδαλώδεις συμφωνίες στο λιμάνι.

Αλλού αναφέρεται στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και γράφει ότι Καϊμακλί, Παλουριώτισσα, Ζακάκι, Αγ. Φύλα μετατρέπονται σε διαμερίσματα. Η «Χ» προβάλλει αλλού τον προϋπολογισμό του ειδικού κέντρου αποκατάστασης ΑμεΑ και αναφέρεται σε προϋπολογισμό ντροπής.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Aπόφαση ορόσημο για πιο πράσινη ενέργεια» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην απόφαση της Κομισιόν για το έργο Euroasia interconnector.

Αλλού προβάλλει την άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί αγοράκι για επέμβαση γιατί οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει την εφαρμογή του δικτύου 5G στο δίκτυο λεωφορείων.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ χέρι-χέρι τιμούν τον Γρίβα, τον ολετήρα της Κύπρου!» και αναφέρει πως ‘ως ένα σώμα ενεργούν τα δύο ακροδεξιά κόμματα της λεγόμενης εθνικοφροσύνης’.

Αλλού γράφει για νέο ρόλο του Αβέρωφ για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του λιμανιού. Η «Γ» αλλού προβάλλει τις επιδώσεις της Κύπρου στο δείκτη διαφθοράς.

«Κυπριακό: ‘Ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία’, Προσπάθεια επιβολής πριν τις προεδρικές εκλογές» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα το «Ποντίκι» αναφέροντας ότι η μέθοδος της ενδιάμεσης λύσης άρχισε να προωθείται από το 2018 και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως γράφει, γιατί δεσμεύει την πλευρά μας.

Αλλού αναφέρει ότι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού είναι το 78% των νοσηλευομένων. Το «Π» αναφέρει σε άλλο θέμα πως λίγο κάτω από το 30% εμφανίζει δημοσκόπηση το κόμμα του Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας: Για προσωπικούς λόγους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: