Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ: 6 συλλήψεις * Γκρέμιζαν τοίχο για να φτιάξουν “στέκι” [videos]

FILE PHOTO: Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο – πρώην  ΑΣΟΕΕ –  όπου συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία επιχείρησαν να ανακαταλάβουν χώρο του πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να γκρεμίσουν τοίχο με τον οποίο είχε κλειστεί ο χώρος της κατάληψης, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ύστερα από ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, που ενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Οι άνδρες της αστυνομίας εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο από την είσοδο της Οδού Αντωνιάδου κι όχι από την κύρια πύλη της Πατησίων, ενώ οι συλλήψεις αφορούν σε άτομα του λεγόμενου “αντιεξουσιαστικού χώρου”.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση:

«Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

 

 

Νέα κατάληψη στο Αριστοτέλειο: “Απάντηση” στην πρωϊνή εκκένωση από την ΕΛ.ΑΣ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: