Χάος στην Κωνσταντινούπολη από την σφοδρή χιονόπτωση: Ζητούν αποζημιώσεις όπως στην Ελλάδα… [videos]

Zευγάρι περπατά μπροστά από το Μπλε Τζαμί στην χιονισμένη Κωνσταντινούπολη. Οι χιιονοπτώσεις ξεκίνησαν στις 21 Ιανουαρίου κι αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. EPA/ERDEM SAHIN




Έως και 40 ώρες αποκλεισμένος στα χιόνια παρέμεινε άνθρωπος στην περιοχή Χαντίμκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου εξακολουθεί να επικρατεί χάος λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Οδηγοί αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο και συνέχισαν με τα πόδια.

“Υπήρχαν δύσκολες στιγμές εδώ. Κάποιος περίμενε 40 ώρες, η αναμονή συνεχίζεται ακόμα”, έλεγε η δημοσιογράφος τουρκικού καναλιού σε απευθείας μετάδοση.

Η χιονόπτωση στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε σήμερα και την Πέμπτη αναμένεται να υποχωρήσει εντελώς, ωστόσο συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε όλη την Τουρκία.

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές πόλεις, από τα ανατολικά έως τα δυτικά της χώρας. Στην Κωνσταντινούπολη καταγράφηκαν περισσότερες βροχοπτώσεις σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην τοποθεσία Γιασσίορεν του βόρειου αυτοκινητόδρομου του Μαρμαρά σημειώθηκε καραμπόλα περίπου 30 οχημάτων τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και ο δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία.

  • Τα οχήματα έμειναν καθηλωμένα για 17 ώρες, καθώς η χιονόπτωση αυξήθηκε και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε στείλει δύο Υπουργούς στην Κωνσταντινούπολη, που έφτασαν μέσω του αεροδρομίου «Ατατούρκ».

Στο αεροδρόμιο επικρατούσε χάος λόγω της καθήλωσης όλων των αεροπλάνων, με τους τουρίστες να ζητούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία και την Αστυνομία να επεμβαίνει. Στέγη στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε λόγω του χιονιού.

  • Στο επίκεντρο των κατηγοριών βρέθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επικρίθηκε ότι ενώ η Πόλη ήταν εγκλωβισμένη, εκείνος συνέτρωγε για μία ώρα σε ψαροταβέρνα με τον Βρετανό Πρέσβη, γνωστό για τις απόψεις του εναντίον του ψευδοκράτους, όπως έγραψαν κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Από την άλλη ο αντιπολιτευτικός Τύπος κατηγόρησε την Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι την ευθύνη για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, όπου προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος και ο οποίος αποκλείστηκε κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου, έχει η Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων.

Διερχόμενα φορτηγά από Μπόλου προς Αδριανούπολη είχαν ακινητοποιηθεί.

“Μείνατε στην ίδια τάξη Κυβέρνηση και νομαρχία”, ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Σοζτζού.

Εντύπωση προκάλεσε στον τουρκικό Τύπο το γεγονός ότι η ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να δοθούν αποζημιώσεις 2.000 ευρώ σε οδηγούς που είχαν αποκλειστεί στην Αττική Οδό.

“Μακάρι να γινόταν το ίδιο και σε μας”, έγραφαν στους τίτλους τους κάποιες εφημερίδες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΓΚ

Τους δουλεύουν; Η Γερμανία στέλνει 5.000 κράνη στην Ουκρανία… αντί για όπλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: