Μπλίνκεν και Λαβρόφ θα συναντηθούν στη Γενεύη, γράφει η ρωσική Kommersant

File photo: Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ σε χειραψία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν κατά τη συνάντησή τους έξω από τη Στοκχόλμη, Σουηδία, 02 Δεκεμβρίου 2021. EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η ρωσική εφημερίδα Kommersant γράφει σήμερα Τρίτη, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα έχουν συνομιλίες στη Γενεύη την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, για να συζητήσουν τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Μόσχα από τη Δύση.

Η Kommersant, επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, αναφέρει ότι οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν για τη συνάντηση αυτή κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα o Μπλίνκεν, που αναμένεται στην Ουκρανία αύριο Τετάρτη, θα έχει συνομιλίες και στο Βερολίνο πριν συναντηθεί με τον Λαβρόφ στη Γενεύη την Παρασκευή.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Λαβρόφ και ο Μπλίνκεν συζήτησαν το ενδεχόμενο να έχουν σύντομα περισσότερες επαφές.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Σπεύδει στην Ουκρανία αύριο ο Μπλίνκεν: Και στο Βερολίνο για συντονισμό με Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: