Αντιδράσεις στην Κύπρο για τον «στόλο» από λιμουζίνες σε όλο και περισσότερους κρατικούς αξιωματούχους

Photo by Torsten Dettlaff from Pexels




Τσάμπα αυτοκίνητο με όλα τα έξοδα πληρωμένα παραχωρεί η κυβέρνηση της Κύπρου σε μία σειρά κρατικών αξιωματούχων που μέχρι πρότινος δεν το δικαούντο.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, για

  • Προέδρους Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας
  • Προέδρους Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας
  • Γενικούς διευθυντές Βουλής, υπουργείων, υφυπουργείων και Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης.

Οι σχετικοί κανονισμοί κατατέθηκαν στη Βουλή,

Με βάση τους νέους κανονισμούς, «δικαιούνται σε παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος για αποκλειστική χρήση». Αυτό σημαίνει πως, ενώ τώρα δεν δικαιούνται καν υπηρεσιακό όχημα για να μεταβαίνουν από και προς την εργασία τους, όταν εγκριθούν οι κανονισμοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν οχήματα και για ιδιωτικούς σκοπούς χωρίς περιορισμούς. Το όφελος για τους χρήστες των οχημάτων αυτών ίσως κυμαίνεται μεταξύ €6.000 – €7.000 το χρόνο, αν ληφθεί υπόψη ότι περιλαμβάνεται η κάλυψη των καυσίμων και η συντήρηση.

Σήμερα, σημειώνει ο Φιλελεύθερος, καλύπτονται υπουργοί, υφυπουργοί, κυβ. Εκπρόσωπος, αρχηγοί Αστυνομίας και ΕΦ και προϊστάμενος ΚΥΠ. Άλλοι αξιωματούχοι όπως ο ΠτΔ, ο Γεν. Εισαγγελέας κ.ά. καλύπτονται με νομοθεσία. Παράλληλα, στους κανονισμούς λαμβάνεται και πρόνοια για τη συντήρηση των οχημάτων με αρμοδιότητα του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Ο οικείος Προϊστάμενος Τμήματος έχει καθήκον να διασφαλίζει ότι όλα τα υπηρεσιακά οχήματα συντηρούνται και επιδιορθώνονται. Σημειώνεται, πως μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας από 1η Ιανουαρίου 2016, οι γενικοί διευθυντές και άλλοι αξιωματούχοι δεν δικαιούνταν να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους οχήματα για προσωπικούς σκοπούς. Κυρίως γεν. διευθυντές υπουργείων είχαν οργανωθεί και ασκούσαν πιέσεις για να τους διατεθεί υπηρεσιακό όχημα. Μέχρι τώρα οι πιέσεις αυτές δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα.

Και το δημοσίετμα καταλήγει: «Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τους Κανονισμούς, ανάφερε πως το 2019 κατέθεσαν κανονισμούς ώστε να μπορούν οι γενικοί διευθυντές να πηγαίνουν με τις λιμουζίνες στο σπίτι τους. Τώρα, τους επανακαταθέτουν για να μπορούν οι γενικοί διευθυντές να πηγαίνουν διακοπές στη θάλασσα με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη. Είναι προφανές ότι στην Κύπρο χάσαμε το μέτρο»

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Η Κύπρος δέχεται ατυξανόμενες πιέσεις στο μεταναστευτικό παραδέχεται η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: