Τώρα αυτό είναι καλό; Πρόσωπο της χρονιάς 2021 για τους αναγνώστες του ΤΙΜΕ ο αχαρακτήριστος Μπολσονάρου

File photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζάιχ Μπολσονάρου χαρακτήριζε …”απλή γριπούλα”, τον κορωναϊό. Τελικά νόσησε και αυτός. EPA, JOEDSON ALVES




Ο λαϊκιστής και “αρνητής” πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέσπασε τον τίτλο του “Προσώπου της Χρονιάς για το 2021” του περιοδικού TIME με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του.

Ο Μπολσονάρου κατάφερε να αποσπάσει περισσότερες ψήφους από τους συνυποψηφίους του -τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τους υγειονομικούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής, τον Ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και τους επιστήμονες που κατασκεύασαν τα εμβόλια κατά της Covid-19.

  • Ο Μπολσονάρου έλαβε το 24% από τα εννέα εκατομμύρια ψήφους των αναγνωστών που τον ανέδειξαν το πρόσωπο με την μεγαλύτερη επιρροή (για καλό ή για κακό σκοπό) κατά το 2021.

Mεταξύ άλλων, την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε έρευνα για τις δηλώσεις του Μπολσονάρου για σχέση ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και στον κίνδυνο εμφάνισης AIDS…!

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και πάλι το 2022, δέχεται επίσης έντονη κριτική για την διαχείριση της πανδημίας και για τα προβλήματα στις προμήθειες των εμβολίων.

Δεύτερος ψηφίστηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με 9%, ενώ ένα 6,3% των αναγνωστών ψήφισε στην τρίτη θέση τους υγειονομικούς εργαζόμενους που δίνουν την μάχη κατά του κορωναϊού.

Στην τέταρτη θέση ψηφίστηκε από το 6% των αναγνωστών ο Ρώσος  ο ορκισμένος εχθρός του Πούτιν, ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Στην πέμπτη θέση ψηφίστηκαν από το 5,3% οι επιστήμονες που συνέβαλαν στην παρασκευή των εμβολίων κατά του κορωναϊού.

  • Στις 13 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί το πρόσωπο της χρονιάς με βάση τους συντάκτες του Time, ανακοίνωσε το περιοδικό.

Τον περασμένο χρόνο οι εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς εν καιρώ καραντίνας, περιλαμβανομένων γιατρών, διανομέων και υπαλλήλων σε σούπερ μάρκετ, είχαν ψηφιστεί πρόσωπα της χρονιάς από τους αναγνώστες επειδή έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο για να υπηρετήσουν τους πολίτες όταν η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της.

Με πληροφορίες από Sputnik μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

 

Πρόσφυγες Ροχίνγκια ζητάνε 150 δισ. ευρώ από το Facebook: Κατέθεσαν αγωγή για μηνύματα μίσους εναντίον τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: