Το νέο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία θα εμπλουτίσει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου

Το νέο Μουσείο Kύπρου θα αναγερθεί στον χώρο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου στη Λευκωσία και θα περιλαμβάνει μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, που θα φιλοξενούν γύρω στις 6.500 αρχαιότητες. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Την ικανοποίησή του σε σχέση με τη δρομολόγηση των εργασιών για την ανέγερση του Νέου Κυπριακού Μουσείου, ενός έργου – σημείου αναφοράς για τη Λευκωσία, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).

“Το σημαντικό αυτό έργο, εμπλουτίζει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου (φυσική και άυλη) και αναδεικνύει την σημασία της Λευκωσίας ως πόλης με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον», αναφέρει το ΕΒΕΛ σε ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «αναμένεται ότι η κατασκευή του νέου Μουσείου θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους αλλά και ξένους, προσφέροντάς τους μία ολοκληρωμένη εμπειρία, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη Λευκωσία».

Σε ανακοίνωση το ΕΒΕΛ αναφέρει ότι το νέο Κυπριακό Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Κυβέρνησης, με προϋπολογισμό τα 121,38 εκατομμύρια ευρώ και προσθέτει:

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο το οποίο θα ανεγερθεί σε επιφάνεια 40.000 τ.μ. στον χώρο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο».

Οι εργασίες για την ανέγερσή του νέου Μουσείου αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2028.

Mε πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωναϊό στην Κύπρο, δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: