Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση μετέφερε ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

File photo Δυστυχώς, οι ομόδοξοι εισβολείς της Ουκρανίας, ενός κυριάρχου και ανεξαρτήτου κράτους, μοιάζουν να επιδιώκουν την απόλυτη ταπείνωση του υπερηφάνου, πιστού και αδελφού τους ουκρανικού λαού, ο οποίος αγωνίζεται ηρωικώς και θυσιαστικώς για την ελευθερία του. Ταυτόχρονα, όμως, εκείνοι που επέλεξαν τον δρόμο του πολέμου οδηγούν και δικούς τους νέους στον όλεθρο. επισημαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης 50991642FO011_bartholomew μέσω ΚΥΠΕ




Ευχές για ταχεία ανάρρωση δέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία ενώ επικοινώνησε μαζί του και ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας “στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού”. Ευχές απέστειλε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Συγκεκριμένα : 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την επικοινωνία τους συζήτησαν για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Βαρθολομαίο ταχεία ανάρρωση, ενώ αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων.

—-

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης για την πορεία της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς και τις εγκάρδιες προσωπικές ευχές του πρωθυπουργού για ταχεία ανάρρωση, αλλά και για την εορτή των Χριστουγέννων, διεβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο ‘Αρχων Οφφικιάλιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες βράδυ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, ο Σωτήρης Τσιόδρας μετέφερε στον Παναγιώτατο και τις ευχές του υπουργού Υγείας, Αθανασίου Πλεύρη.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το αμέριστο και έμπρακτο ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης και ζήτησε από τον ‘Αρχοντα να μεταφέρει διά του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό τις πατρικές του ευχές και την Πατριαρχική ευλογία για το άγιο Δωδεκαήμερο.

—–

«Βαθύτατη ανησυχία μας προκάλεσε η είδηση ότι εν αναμονή των Χριστουγέννων ο κορονοϊός προσέβαλε και τον προσφιλή Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ολοψύχως δεόμεθα ο Ερχόμενος Λυτρωτής να χαρίσει το ταχύτερο την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του», τονίζει μέσω της σελίδας του στο facebook ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

—-

Τις πιο θερμές ευχές του απέστειλε κατά την ημέρα των Χριστουγέννων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος  ταχεία ανάρρωση, σε επικοινωνία που είχε με το Φανάρι.

Να σημειωθεί ότι ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τις ευχές του και κατά την ακολουθία της «Εις Φυγήν εις Αίγυπτον της Αγίας Οικογένειας» με το βρέφος Ιησού, που εορτάζει και πανηγυρίζει η ιστορική πατριαρχική μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

Από τη «Ροτόντα» της Ανατολής, ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε τις ευχές του, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και του Καθηγουμένου της Ι. Μονής π. Δαμασκηνού καθώς και του ιερού κλήρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Καλή η κατάστασή του: Θετικός στον κορωναϊό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: