Ταγίπ ο σανοπώλης: Φαντασιώνεται την Τουρκία στο παγκόσμιο οικονομικό «big ten» όπως έκανε, λέει, και με τη… Δημοκρατία

File Photo: Ο Ρ.Τ Ερντογάν με μέλη της Αφρικανικής Ενωσης στην Κωνσταντινούπολη. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Δεν του έφθαναν οι αναταράξεις που ο ίδιος έχει προκαλέσει στο εθνικό νόμισμα, ο Ρ.Τ. Ερντογάν φαντασιώνεται τώρα και οικονομικά μεγαλεία για τη χώρα του, συνεπεία μάλιστα των οικονομικών συνταγών που ακολουθεί.

«Προσπαθούμε να τοποθετήσουμε την Τουρκία μεταξύ των 10 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου και να την ανεβάσουμε στην κορυφή της παγκόσμιας ανάπτυξης. Είμαστε αποφασισμένοι να αναβαθμίσουμε την Τουρκία στη θέση που της αξίζει στην οικονομία, όπως κάναμε και στη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την ασφάλεια και τη διπλωματία».

Ο Ερντογάν προέβη στα συγκεκριμένα σχόλια μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ερντογάν έταξε στους συμπολίτες τους διψήφιο νούμερο ανάπτυξης στο τέλος του έτους και προσπάθησε να δικαιολογήσει τις τεράστιες πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η οικονομία της χώρας με τη λογική του συμβαίνουν και αλλού:

«Στην πραγματικότητα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν ποσοστά πληθωρισμού που δεν έχουν βιώσει ποτέ στην πρόσφατη ιστορία τους», ανέφερε και υπεραμύνθηκε της πολιτικής μείωσης των επιτοκίων.

«Δηλώνω για άλλη μια φορά από εδώ ότι δεν θα επιτρέψω μέτρα που θα μειώσουν τις επενδύσεις, θα μειώσουν την απασχόληση, θα προκαλέσουν μείωση της παραγωγής ή θα εμποδίσουν τις εξαγωγές στη χώρα μας» κατέληξε.

Ο Commander, ο γερμανικός ποιμενικός στο Λευκό Οίκο: Ο πρόεδρος Μπάιντεν παρουσίασε το νεότερο “μέλος” της οικογένειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: