Σαρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης: Νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τουλάχιστον 68%

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε να ψηφίσει, κατά τον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ/Alexandros Michailidis




Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι όπως αναμενόταν ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, σε ποσοστό ψηφισάντων 38%,  συγκεντρώνει περίπου στο 68% των ψήφων και ο Γιώργος Παπανδρέου 31%.

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους 206.196 πολίτες μέρος της εκλογικής βάσης και των φίλων που κόμματος που δίνουν στον Νίκο Ανδρουλάκη καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε αλλαγές και να χαράξει τη δική του πολιτική γραμμή.

Αντιθέτως, το αποτέλεσμα για τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος του κόμματος, πρωθυπουργός αλλά και γιος του ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου.

  • Συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Νίκο Ανδρουλάκη έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν επικράτησή του στις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης άγγιζε το 65% και ο Γιώργος Παπανδρέου το 35%, με τον Κρητικό υποψήφιο να εκτιμάται ότι θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

    Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, τη δυτική Μακεδονία, την δυτική Ελλάδα και την περιφέρεια βορείου Αιγαίου, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει σαρωτικές διαφορές έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι πρώτες κινήσεις Ανδρουλάκη, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από το βράδυ της Κυριακής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: