Ρεβεγιόν στο σπίτι: Ανακοινώνονται νέα, αυστηρότερα μέτρα στη σκιά της «Όμικρον» και της έκρηξης κρουσμάτων

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Σε νέα, αυστηρότερα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα βάζουν ουσιαστικά τέλος στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς οδηγούνται κυβέρνηση και ειδικοί στη σκιά της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Ομικρον και των άνω των 21.000 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες.

Τροχειοδεικτική για τις εξελίξεις θα είναι η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 υπό τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα.

Πρόγευση των αποφάσεων έδωσαν πάντως τόσο ο υπουργός Υγείας μέσω της ΕΡΤ όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι οποίοι τόνισαν σε χθεσινές τους δηλώσεις ότι «ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα».

Στην περίπτωση που επισφραγιστούν τα νέα μέτρα τότε όλα δείχνουν πως η νυχτερινή διασκέδαση θα έχει περιορισμούς στο ρεβεγιόν και δεν θα περιλαμβάνει «ξενύχτια» σε κέντρα διασκέδασης μπαρ, κλαμπ και νυχτερινά κέντρα.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα και άνευ απροόπτου θα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται ακόμη και από αύριο στις 6:00 το πρωί.

Οσον αφορά στην εστίαση οι εισηγήσεις που βρίσκονται στο τραπέζι είναι δύο:

  • Η πρώτη, και πλέον αυστηρή, τα εστιατόρια να κλείσουν περί τις 9 το βράδυ.
  • Η δεύτερη, προτείνει τα εστιατόρια να παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ χωρίς μουσική.

Αναμένεται επίσης να υπάρξουν ισχυρές συστάσεις και για τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να συμμετάσχουν στα οικιακά ραντεβού.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί και επρόκειτο να ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου προέβλεπαν:

  • Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.
  • Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Για τους εργαζόμενους εστίασης καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 όπως και σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ.
  • Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης έως του 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
    H επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας θα γίνεται μόνο με αρνητικό pcr. Επίσης αυστηροποιείται το επισκεπτήριο σε νοσοκομεία και αποκλείονται οι ιατρικοί επισκέπτες.

Με πληροφορίες από OPEN, ΕΡΤ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: