Ολομόναχος, οδεύει σε πανωλεθρία ο Παπανδρέου: Όλοι του γυρίζουν την πλάτη, αλλά επιμένει σε β’ γύρο

Κάμερες είναι στημένες μπροστά στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στη Χαρ. Τρικούπη, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Όλα δείχνουν ότι τελικά η προεδρία του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) κρίθηκε ουσιαστικά από τον πρώτο γύρο καθώς η διαφορά του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι χαώδης.

Και δεν είναι μόνο το γεγονός των 10 μονάδων, ορισμένοι εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τις 20 στον δεύτερο γύρο,  που προκαλεί τη βεβαιότητα της επικράτησης του Κρητικού ευρωβουλευτή και πρώην γραμματέα του κόμματος.

Είναι και το ότι ο ένας μετά τον άλλο οι τέσσερις υποψήφιοι που έμειναν εκτός του δεύτερου γύρου αρνούνται να στηρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο δεύτερο γύρο είτε διατηρώντας ευμενή ουδετερότητα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, είτε στηρίζοντάς τον ευθέως.

Όλοι μιλούν για την ανανέωση που αποτελεί καθαρό αίτημα των ψηφοφόρων της πρώτης Κυριακής και προφανώς όλοι προεξοφλούν τον νικητή και κανείς δεν θέλει να εκτεθεί με τον χαμένο.

Το ρεύμα νίκης που έχει δημιουργηθεί στην πλευρά Ανδρουλάκη, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί από το περιβάλλον του ΓΑΠ και δίνει και μια άνεση στον ευρωβουλευτή να μιλήσει με άλλον “αέρα” με τους 4 πρώην αντιπάλους του.

Τα πρώτα δείγματα για το πώς αυτοί θα κινηθούν μόνο αισιοδοξία δεν δημιουργούν στον πρώην πρωθυπουργό, καθώς ήδη έχει εισπράξει αρνήσεις από τον Παύλο Χρηστίδη, του Παύλο Γερουλάνο και τον Χάρη Καστανίδη.

Ο κ. Χρηστίδης φέρεται να παραμένει αταλάντευτος στη γραμμή που έχει χαράξει στηρίζοντας τους νέους για το αύριο του κόμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος δεν δείχνει διάθεση να καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους του, καθώς θεωρεί ότι αυτή είναι μία ξεπερασμένη λογική, είναι όμως πιστός στο πέρασμα της παράταξης σε μια νέα εποχή.

Ο Χάρης Καστανίδης ευχήθηκε καλή τύχη στους υποψηφίους του δεύτερου γύρου αλλά και στην παράταξη, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί τουλάχιστον σε αυτή την φάση. Ο ίδιος πάντως, εξ αρχής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου ενώ υπογράμμιζε σε κάθε ευκαιρία την ενότητα της παράταξης. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρώην πρωθυπουργού να τον στηρίξει στη δεύτερη μάχη για την προεδρία.

Όσο για τον Ανδρέα Λοβέρδο, τίποτα δεν προοιωνίζεται δήλωση στήριξης προς τον Γιώργο Παπανδρέου, το αντίθετο μάλιστα καθώς μιλώντας το πρωί της Δευτέρας.

Η δήλωσή του όμως με την οποία έκανε την αποτίμηση της χθεσινής κάλπης, δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας: «Το κυρίως μήνυμα που έστειλαν οι κάλπες είναι η ανανέωση» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ζήτημα η ενότητα

Το μεγάλο ντεζαβαντάζ του Γιώργου Παπανδρέου δημιουργεί σκέψεις στο επιτελείο για απόσυρση από την κούρσα του δεύτερου γύρου, καθώς το επίδικο είναι η παράταξη να μπει ενωμένη στη νέα εποχή. Άλλωστε από πουθενά δεν προκύπτει ότι η διαφορά είναι διαχειρίσιμη και ότι υπάρχει τρόπος να καλυφθεί.

Την ενότητα προτάσσει ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι:

«Η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία, ενότητα και ανανέωση. Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης».

Από την άλλη ο πρώην πρωθυπουργός είπε αναφορικά με την επικείμενη κάλπη: «Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης».

Ο Παπανδρέου (ΓΑΠ) στον κόσμο του: Δεν κατάλαβε ότι τον υποστηρίζει μόνο το 27% των οπαδών του Κινήματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: