Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Πλεύρης: Μάσκες παντού, γήπεδα χωρίς κόσμο, ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων

File photo: He clarified that there is no thought for changes at schools for the time being.. Photo: ΑΝΑ – MPA/GIORGOS VITSARAS




Σήμερα Πέμπτη θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον του κορωναϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού Σκάι.

Μετά τις τελικές αποφάσεις βάσει των προτάσεων της Επιτροπής ειδικών που έγιναν γνωστές νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα και τον χρόνο έναρξης ισχύος τους.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή, βάσει πληροφοριών που έγιναν γνωστές νωρίς σήμερα το απόγευμα,  προτείνει σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων και την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μάλιστα ζητεί την εφαρμογή τους πριν τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε προαναγγείλει από το βήμα της βουλής την λήψη νέων μέτρων μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων είναι οι εξής:

  • Ματαίωση μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους.
  • Διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτικά τεστ (rapid ή PCR) σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Περαιτέρω, την άλλη εβδομάδα η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει για μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Μεταξύ αυτών που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν – σε δεύτερο χρόνο – οι περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση, περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους και επέκταση τηλεργασίας.

Μετά τις γιορτές οπωσδήποτε περιοριστικά μέτρα προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: