Έκλεισαν οι κάλπες, στις 9 θα υπάρχει καθαρή εικόνα: Πάνω από 200.000 στον β’ γύρο, νομιμοποιούν πλήρως τον νικητή

File photo Ο Νίκος Ανδρουλάκης πεπεισμένος για τη νίκη του στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ/Alexandros Michailidis μέσω ΚΥΠΕ




Ικανοποιημένοι στο ΚΙΝΑΛ από την προσέλευση των ψηφοφόρων στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Μέχρι τις  2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 132.000 ενώ δύο ώρες αργότερα είχαν φτάσει τους 160.000.

  • Στις 6.30 είχαν προστεθεί άλλες 40.000 ψηφοφόροι, φτάνοντας τη συμμετοχή στις 200.000.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή έδωσε παράταση μισής ώρας στην ψηφοφορία καθώς σε κάποια εκλογικά κέντρα υπάρχουν ουρές πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν.

Όλες οι πλευρές συμφωνούν πως ακριβώς η προσέλευση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο υποψηφίων, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ), δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έχει προγραμματισθεί να κλείσουν στις 7 το απόγευμα εκτός κι αν υπάρχουν ουρές οπότε αναμένεται να δοθεί κάποια παράταση

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την ψήφο του στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστεριού δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, τα όνειρα και οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Στο εκλογικό κέντρο για τις εσωκομματικές εκλογές που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας, ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά τις 11:00.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ήδη έχει δείξει την προτίμησή του στον Ν. Ανδρουλάκη δήλωσε πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

Ενώ ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως ανεξάρτητα με το ποιος από τους δύο υποψηφίους θα εκλεγεί ο ίδιος θα συνεργαστεί για την ενότητα και την προώθηση της παράταξης.

Πάντως τη Δευτέρα θα είναι το πρώτο κρας τεστ για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ καθώς αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Στην περίπτωση νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο ίδιος έχει πει θα πρέπει να εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο νέος επικεφαλής της ο οποίος και θα εκπροσωπήσει το κόμμα δεδομένου ότι ο κ. Ανδρουλάκης παραμένει ευρωβουλευτής.

Σήμερα η μεγάλη μέρα: Καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: