Μεγάλη φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ – 300 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην ταράτσα του ουρανοξύστη




Τουλάχιστον ένα άτομο έχει τραυματιστεί μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ στην πολυσύχναστη εμπορική περιοχή του Causeway Bay.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί, αριθμός που διαρκώς αναβαθμίζεται. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 160 εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας South China Morning Post, περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην ταράτσα του ουρανοξύστη. Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι άνθρωποι που είχαν πάει για ψώνια ή σε κάποιο εστιατόριο του κτιρίου των 38 ορόφων, μέσα στο οποίο υπάρχουν γραφεία, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά, ενώ έχουν υψώσει σκάλες προκειμένουν να διασώσουν τους εγκλωβισμένους.

Η πυρκαγιά έχιε αναβαθμιστεί σε περιστατικό επιπέδου 3 στην κλίμακα από το ένα έως πέντε που εφαρμόζουν οι τοπικές αρχές.

At least two people injured, more than 100 people awaiting rescue following three-alarm fire at Hong Kong’s World Trade Centre in Causeway Bay pic.twitter.com/5d3yqOvq4O

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φωτιά με δύο πίδακες νερού, με αναπνευστικές συσκευές και σκάλες που χρησιμοποιούνται για τη διάσωση ανθρώπων μέσα στο κτίριο, μεταδίδει το Reuters.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στις 12: 37 το μεσημέρι, τοπική ώρα, την ώρα του μεσημεριανού διαλλείματος για πολλούς εργαζόμενους.

Η αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει ότι περίπου 100 άνθρωποι ήδη μετακινήθηκαν από ένα εστιατόριο στην ταράτσα όταν ξέσπασε η φωτιά και καπνός γέμισε την τραπεζαρία, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο RTHK.

 

Οι πυροσβέστες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Πηγή: Reuters

Σημαντική έλλειψη εμβολίων στη Γερμανία: Ενόψει του πρώτου τριμήνου του 2022 αποκάλυψε η απογραφή του νέου υπουργού Υγείας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: