Μακάρι να μην πάμε σε νέο λοκντάουν, λέει ο Αναστασιάδης: Να τηρηθούν τα μέτρα

File photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, PIO




Το μήνυμα πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα σε σχέση με την αναχαίτιση της πανδημίας «θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε αυστηρότερα» έστειλε την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί ένα νέο lockdown στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του εισερχόμενος στην 38η Ετήσια Γενική και Καταστατική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου, και κληθείς να στείλει μήνυμα στους πολίτες ενόψει των γιορτών σε σχέση με την πανδημία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αυτό που καταγράφεται παγκόσμια είναι μια έξαρση και συνεπώς χρειάζεται προσοχή από όλους.

«Εάν συγκρίνετε το τι συμβαίνει στην Κύπρο με το τι συμβαίνει είτε στην Ευρώπη είτε στον υπόλοιπο κόσμο θα διαπιστώσετε ότι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διαχειριστούμε τις ελευθερίες του πολίτη, τους επαγγελματίες, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε.

Είπε πως αυτό που προέχει είναι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες ότι «αν δεν τηρηθούν κάποια μέτρα θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε αυστηρότερα» μέτρα, και τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η υγεία του καθενός από εμάς και ταυτόχρονα και η οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των αυτοτελώς εργαζομένων και κατ΄ επέκταση και του κράτους.

Ερωτηθείς αν υπάρχει έστω στον μακρινό ορίζοντα το ενδεχόμενο για ένα νέο lockdown, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποφύγουμε ανάλογα μέτρα που έχουν πάρει άλλες χώρες.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΘΚΕ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Η «Καρμέλ» έφερε στην Κύπρο το 42% της βροχόπτωσης Δεκεμβρίου σε τρεις μέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: