Εις υγείαν των κορόιδων: Οι Τούρκοι πεινάνε κι ο Ερντογάν αγοράζει αυτοκίνητo 480.000 ευρώ [video]

File photo: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θαυμάζει τον εαυτό του υπο το βλέμμα Τούρκων στρατιωτών. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Καθώς η τουρκική οικονομία καρκινοβατεί και η αντιπολίτευση καταγγέλλει τον Ταγίπ Ερντογάν για την – αν μη τι άλλο – ανορθόδοξη πολιτική του έναντι του βυθιζόμενου νομίσματος, το μόνο που δεν χρειάζονταν ο Τούρκος πρόεδρος, ήταν οι αποκαλύψεις για την συνεχιζόμενη “αυτοκρατορική” σπατάλη του.

Κατά καιρούς τόσο η υπερβολική τάση του νεοσουλτάνου για τα μεγαλεία – τα οποία ωστόσο πληρώνουν άλλοι – όσο και της συζύγου του είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Τώρα, όμως, που μέσα στη βουλή αποκαλύφθηκαν αστρονομικές δαπάνες για πολυτελή προεδρικά αυτοκίνητα, η χώρα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο : ο κόσμος βιώνει εξαθλίωση καθώς ο πληθωρισμός έχει εξανεμίσει το εισόδημά του, ακόμη και τις αυξήσεις που έχει τάξει για του χρόνου ο Ερντογάν…

Σάλο προκάλεσαν λοιπόν οι αποκαλύψεις αυτές, καθώς πυροδοτούν επιπλέον τη λαϊκή οργή κατά του Ερντογάν τον οποίο, πλέον, – όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – θεωρούν υπεύθυνο οι Τούρκοι για την δυσπραγία τους και την επιδεινούμενη οικονομική κρίση.

Τί ακριβώς συνέβη; Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος  (CHP) Ντενίζ Γιαβουζγιλμάζ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, παρουσίασε αντίγραφο απόδειξης αγοράς νέου πολυτελούς οχήματος από τον Ερντογάν, του οποίου το κόστος άγγιξε τις 480.000  ευρώ.

«Η απόδειξη που βλέπετε στα χέρια μου, είναι η απόδειξη για την παραγγελία που έδωσε το παλάτι στις 30 Μαρτίου 2021 για ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Διεύθυνση της απόδειξης είναι οι εγκαταστάσεις της προεδρίας. Η τιμή του οχήματος Μερσεντές S-600 Guard είναι 474.950 ευρώ» δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, κρατώντας την απόδειξη αγοράς στα χέρια και αποκαλύπτοντας πως: «υπάρχουν τρεις ακόμη τέτοιες παραγγελίες οχημάτων, με κόστος   90 εκατ. λίρες» πάλι για λογαριασμό της τουρκικής προεδρίας.

 

 

Σε ελεύθερη πτώση η λίρα, κατρακύλησε στο 17 προς 1 δολάριο: «Χρεοκοπείς τη χώρα» φωνάζουν οι επιχειρηματίες στον Ερντογάν

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: