Η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο… Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα και την Κύπρο για τους μετανάστες

Pope Francis leads his Sunday Angelus prayer from the window of his office overlooking Saint Peter’s Square, Vatican City, 28 November 2021. EPA, RICCARDO ANTIMIANI




Όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε το ελληνικό νησί της Λέσβου το 2016, συγκινήθηκε τόσο πολύ από τις ιστορίες που άκουσε από οικογένειες που διέφυγαν από τον πόλεμο στο Ιράκ και τη Συρία που έκλαψε και έφερε μαζί του αρκετούς πρόσφυγες, σημειώνει η εφημερίδα Daily Mail (αναδημοσίευση από Reuters).

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα, κάνοντας μια ακόμα επίσκεψη στο νησί από όπου πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Αλλά θα διαπιστώσει ότι η στάση απέναντι στους μετανάστες εδώ έχει σκληρύνει μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν, όπως και αλλού στην Ευρώπη, με τις εντάσεις να φουντώνουν στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας – Λευκορωσίας και στις πιο θανατηφόρες διελεύσεις – πιο πρόσφατα στη Μάγχη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα σταματήσει πρώτα στην Κύπρο, μια άλλη κατά κύριο λόγο ορθόδοξη χριστιανική χώρα στη Μεσόγειο που αντιμετωπίζει επίσης τόσο σημαντική αύξηση των προσφύγων που η κυβέρνηση επιδιώκει να σταματήσει την επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου.

Όπως έκανε στη Λέσβο πριν από πέντε χρόνια, ο Πάπας έχει κανονίσει ώστε αρκετοί πρόσφυγες από την Κύπρο να ταξιδέψουν στην Ιταλία μετά την επίσκεψή του, λένε Κύπριοι αξιωματούχοι. «Είναι τα αδέρφια και οι αδελφές μας», είπε ο Πάπας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς Έλληνες και Κύπριους πιστούς πριν το ταξίδι του.

«Πόσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η θάλασσά μας, ». Ο Πάπας ξεκινά το πενθήμερο ταξίδι του την Πέμπτη από την Κύπρο και θα μεταβεί στην Ελλάδα το Σάββατο και επιστρέφει τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Πάπας Φραγκίσκος: Ερχομαι στην Κύπρο ως προσκυνητής, στα βήματα των ιεραποστόλων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: