Για χάρη της Ουκρανίας: Το Βερολίνο απειλεί να μπλοκάρει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream II

File photo: Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ. EPA, OLIVIER HOSLET μέσω ΚΥΠΕ




Μετά από αρκετές καλυμμένες απειλές κατά της Ρωσίας, η νέα γερμανική κυβέρνηση ανακοινώνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να αποτρέψει τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, σε περίπτωση «κλιμάκωσης» στην Ουκρανία, μία απόφαση που θα μπορούσε να έχει συνέπειες στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη,.

Τα παραπάνω σημειώνει η εφημερίδα Les Echos αναφερόμενη στην δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών κας Annalena Baerbock, στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF, με την οποία κατέστησε χθες βράδυ, ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία του, σε περίπτωση «κλιμάκωσης» στα ουκρανικά σύνορα.

Κατά την εφημερίδα, οι δηλώσεις της απηχούν σε εκείνες του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz, ο οποίος από την Πολωνία όπου βρίσκεται, χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος» το να πιστεύεται, ότι η παραβίαση των συνόρων μιας ευρωπαϊκής χώρας θα παρέμενε χωρίς συνέπειες.

Eπισημαίνεται η υπενθύμιση χθες στη Ρωσία από τις χώρες της G7, ότι «οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα είχε τεράστιες συνέπειες και σοβαρό κόστος ως απάντηση», αλλά και η άμεση αντίδραση της Μόσχας, η οποία χαρακτήρισε τη συχνή χρήση του τύπου «ρωσική επιθετικότητα», κατά την διάρκεια της συνάντησης της G7, «παραπλανητική», ισχυριζόμενη ταυτόχρονα, ότι κατηγορείται άδικα για μετακινήσεις στρατευμάτων στο έδαφός της.

Υπογραμμίζεται, ότι σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, η Ρωσία, η οποία έχει υποσχεθεί να αυξήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να εκτονώσει τις εντάσεις στην αγορά, θα μπορούσε να αναθεωρήσει τη θέση της, ανάλογα με την εξέλιξη του ζητήματος Nord Stream 2.

Και μάλιστα τη στιγμή, που σε αυτό το πολύ τεταμένο γεωπολιτικό κλίμα, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ξεπέρασαν εκ νέου, την περασμένη εβδομάδα, το όριο των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΠΗΓΗ: Les EchosUkraine: l’Allemagne menace de bloquer le gazoduc Nord Stream 2

Τέσσερις ώρες τα έλεγαν οι ηγέτες Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: Ο Μπένετ μιλάει για “νέα πραγματικότητα” στην περιοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: