Γερμανία: Ο Σολτς στην καγκελαρία, ενώ η νέα ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών κοιτάζει «αριστερά»

Photo. Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ, το νέο ηγετικό δίδυμο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). EPA/ADAM BERRY / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ είναι το νέο ηγετικό δίδυμο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), μετά την εκλογή τους από το τακτικό Συνέδριο.

Η Σάσκια Έσκεν, συμπρόεδρος του SPD από το 2019, επανεξελέγη με 76,7%, ενώ ο Λαρς Κλινγκμπάιλ, μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας, έλαβε το 86,3% των ψήφων και διαδέχεται τον Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική.

Τόσο οι δύο συμπρόεδροι όσο και ο νέος Γενικός Γραμματέας ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα του SPD, αντίθετα από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν είχε θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία.

«Θέλουμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε πιο ισχυρή και πιο δίκαιη. Θέλω να βοηθήσω ώστε το SPD να γίνει το αριστερό λαϊκό κόμμα που χρειάζεται τόσο επειγόντως η Γερμανία», δήλωσε η κυρία Έσκεν, ενώ ο κ. Κλινγκμπάιλ τόνισε ότι η εκλογική νίκη του SPD «δεν αρκεί», καθώς τώρα, όπως είπε, «είναι η ευκαιρία για μια σοσιαλδημοκρατική δεκαετία».

Γερμανία: Ο Κέλβιν Κιούνερτ εξελέγη Γενικός Γραμματέας του SPD

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος εξελέγη νωρίτερα απόψε ο Κέβιν Κιούνερτ, πρώην επικεφαλής της Νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD)ς, με ποσοστό 77,78% των ψήφων των συνέδρων.

Ο Κέλβιν Κιούνερτ εξελέγη Γενικός Γραμματέας του SPD. EPA/ADAM BERRY / POOL μέσω ΚΥΠΕ

Ο κ. Κιούνερτ έγινε ιδιαίτερα γνωστός με την καμπάνια «No-GroKo», με την οποία τασσόταν κατά της συμμετοχής του κόμματός του σε έναν ακόμη «μεγάλο συνασπισμό» μετά τις εκλογές του 2017.

Πληροφορίες από την ανταποκρίτρια Φ. Καραβίτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στη Βουλγαρία: Ανακοινώνεται νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Κίριλ Πέτκοφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: