Φοβερό δημοσίευμα για τον Ταγίπ Ερντογάν: Το τέλος του “Σουλτάνου” πλησιάζει, αν και αντέχει ακόμα…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Το τέλος της παντοκρατορίας του προέδρου της Τουρκίας. Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) πλησιάζει, υποστηρίζει το γερμανικό Focus.

Οι ενδείξεις για ασθένεια και σωματική αδυναμία αυξάνονται. Ήδη υπάρχουν εικασίες για τον διάδοχό του. Αναφέρονται ο Αρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan), ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού (Suleyman Soylu) και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάν (Hulusi Akar).

Σύμφωνα με τον Steven Cook της Επιθεώρησης “Foreign Policy”, o Χουλουσί Ακάρ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς μπορεί να βασίζεται στις ένοπλες δυνάμεις που αναδιοργανώθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ωστόσο, η ανάπτυξη της Τουρκίας τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι στενά συνδεδεμένη με τις αποφάσεις του Προέδρου Εrdogan.

Η μελλοντική πορεία της Τουρκίας θα παραμείνει στενά συνδεδεμένη με αυτήν εξαρτάται επί του παρόντος από τρεις εξελίξεις:

Την υγεία του Προέδρου, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην πιθανότητα να προχωρήσει το ΑΚΡ σε επιλογή Προέδρου.

Όσον αφορά τα τρία σημαντικά θέματα (Μετανάστευση, ΕΕ και ΝΑΤΟ), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα πρέπει πρέπει να προετοιμαστεί για κάθε πιθανό σενάριο στην Τουρκία.

Γιατί η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα για την Ε.Ε, οικονομικός εταίρος, ανάχωμα στη μετανάστευση, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι πολύ πιθανό ο χρόνος να πλησιάζει στο τέλος για τον Πρόεδρο Εrdogan.

O πολιτικά επιτήδειος και αδίστακτος Πρόεδρος, ωστόσο, πιθανολογείται ότι δε θα παραιτηθεί εύκολα από την εξουσία.

ΠΗΓΗ: Focus – Der Unersättliche: Noch nie war Erdogans Herrschaft so bedroht wie jetzt

Ένα πραγματικά προβληματικό άρθρο στην Yeni Şafak: “Βλέπει” κτύπημα των Αμερικανών από την Αλεξανδρούπολη!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: