Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




H απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού και η σημερινή σύσκεψη της συμβουλευτικής επιτροπής καθώς και οι χρεώσεις των τραπεζών είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων στην Κύπρο.

Αναφορά επίσης γίνεται στην υπόθεση καταγγελίας για βιασμό ατόμου με νοητική υστέρηση, στις διαδηλώσεις στα κατεχόμενα για την ακρίβεια και στο ψεσινό φονικό στη Λάρνακα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Σάλος από τις αυξήσεις των τραπεζών» και γράφει ότι κόμματα εγγράφουν θέμα στη Βουλή και η ΚΤ αναφέρει ότι οι αρμοδιότητές της είναι περιορισμένες. Αλλού αναφέρει πως η Όμικρον παρασύρει τα πάντα στο διάβα της και ότι έρχονται νέα μέτρα από βδομάδας. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ γράφει ότι άρχισε η νυχτερινή φρούρηση των σχολείων με αγορά υπηρεσιών.

«Τρομάζουν τα κρούσματα και η Όμικρον ΜΕΘ ημών» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως σπάσαμε το φράγμα των 2.000 κρουσμάτων και η θετικότητα αγγίζει το 2.3%. Ο «Π» αλλού αναφέρει ότι κατέβηκαν στους δρόμους οι Τ/κ και φωνάζουν ότι τελείωσε η υπομονή τους. Σε άλλο θέμα προβάλλονται έργα που αρχίζουν εντός του 2022 ύψους 165 εκ. ευρώ.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Έρχεται 24ωρο τεστ για όλους» και αναφέρει πως για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα είναι υποχρεωτικό το τεστ σε νυκτερινά κέντρα, γάμους, βαφτίσεις και άλλους χώρους. Αλλού αναφέρεται σε εν ψυχρώ εκτέλεση του πεθερού του Μαριούθκια ψες στη Λάρνακα. Επίσης ο «Φ» γράφει για στρατηγική για κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

«Σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Οικονομικών για τις υπερχρεώσεις τραπεζών» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να δράσουν άμεσα. Αλλού αναφέρεται στις καταγγελίες για υπερπληρότητα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Επίσης προβάλλει την έκτακτη σύσκεψη για μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Οι αριθμοί Covid έφτασαν σε νέο ρεκόρ» και γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της συμβουλευτικής επιτροπής με τα περιστατικά να αγγίζουν τα 2.241. Αλλού αναφέρεται στις χρεώσεις των τραπεζών και την ανακοίνωση της ΚΤ για το θέμα. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η Όμικρον επηρεάζει τον τουριστικό τομέα της Κύπρου.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Έκλεισαν 85.000 λογαριασμούς σε έξι χρόνια» και αναφέρει ότι οι τράπεζες διέκοψαν σχέσεις με 40.000 πελάτες και προσπαθούν να καθαρίσουν το όνομα της Κύπρου. Αλλού αναφέρει πως πωλήθηκαν τα Selfridges για 4 δισ. στερλίνες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Αρνητικό ρεκόρ στην Κύπρο με 2.241 κρούσματα στην Κύπρο, την Τρίτη, αλλά χωρίς νεκρούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: