Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα με χιλιάδες αστυνομικούς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

File Photo: Μία γυναίκα περνάει μπροστά από διμοιρίες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Σήμερα στο κέντρο θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια πριν από 13 χρόνια (6 Δεκεμβρίου 2008) είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Δευτέρα.

Μαθητικές συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καλέσει σε συγκεντρώσεις για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στα Προπύλαια, ενώ για τις 6 το απόγευμα είναι το κάλεσμα από τα κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή όμως η παρουσία τους να είναι διακριτική και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα.

Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάνω από 4.000 αστυνομικούς οι οποίοι θα είναι σε επιφυλακή ενώ όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για τοποθέτηση παρατηρητών σε ταράτσες.

Την ίδια ώρα ελικόπτερα και Drones θα μεταδίδουν εικόνες από αέρος στις επίγειες δυνάμεις ενώ σε καθεστώς περιφρούρησης θα είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Εντονη κακοκαιρία στο σύνολο της χώρας έως την Τετάρτη: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: