Δεν αποκλείει νέα συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν: “Θα δούμε” απάντησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

US President Joe Biden and First Lady Jill Biden (Back) walk out of the White House to depart by Marine One on the South Lawn, en route to Delaware, in Washington, DC, USA, 27 December 2021. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περιορίστηκε να πει «θα δούμε» ερωτηθείς χθες Τρίτη εάν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν τη 10η Ιανουαρίου, με άλλα λόγια την ημέρα που αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα διεξαγάγουν συνομιλίες για ζητήματα ασφαλείας.

Η συνέχιση του διμερούς διαλόγου, η οποία ανακοινώθηκε από τις δύο κυβερνήσεις χθες Δευτέρα, αναμένεται να επικεντρωθεί στις εντάσεις γύρω από την Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στο ερώτημα εάν ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν στην έκβαση των διμερών συνομιλιών για την ασφάλεια στο σχόλιό του για την ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον κ. Πούτιν.

Η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι οι ρωσοαμερικανικές συνομιλίες θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου στη Γενεύη

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης αναφορικά με την Ουκρανία θα λάβουν χώρα στις 10 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας ότι θα γίνουν στη Γενεύη.

«Η 10η Ιανουαρίου θα είναι η βασική ημέρα των διμερών ρωσοαμερικανικών διαβουλεύσεων», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ στο πρακτορείο ειδήσεων Tass, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει να βρεθεί συμφωνία «σε μία μόνο ημέρα».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ρεχόμποθ Μπιτς, United States – Μόσχα, Russian Federation

Κάλεσε τους Αμερικανούς “να μην πανικοβάλλονται”: Δέσμευση Μπάιντεν να επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης διαγνωστικών τεστ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: