Απαισιοδοξία για το 2022, αποδοκιμασία της κυβέρνησης για πανδημία – Κανένα κέρδος για Τσίπρα, υπόσχεση σε ΠΑΣΟΚ [πίνακες, βίντεο]

Η δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN




Μια εξαιρετικά σύνθετη αλλά ενδιαφέρουσα εικόνα δίνει η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όχι μόνο για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις ειδικά μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι μια ισχυρή τάση απαισιοδοξίας για το 2022 ειδικά σε ότι αφορά στην πανδημία και την οικονομία.

Και αυτό δεν είναι άσχετο με την αρνητική γνώμη που εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία (63%) που δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην πανδημία.

Όμως παρόλα αυτά στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε για πρωθυπουργό η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα παραμένει εξαιρετικά μεγάλη, ενώ σημειώνεται ότι ακόμη και σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χάνει» από τον «κανένα».

Σε ότι αφορά την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της ALCO δεν καταγράφει τόσο μικρές διαφορές όσο άλλες που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το 20%.

Αλλά αυτό που καταγράφει είναι μια «υπόσχεση» των πολιτών προς τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς και θετικά κρίνουν την εκλογή του και εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει άνοδο στις επόμενες εκλογές. Προφανώς θέλουν να διαπιστώσουν τι έχει να τους πει στους επόμενους μήνες.

Οι πίνακες της δημοσκόπησης

Δημοσκόπηση Marc: Ραγδαία επαναφορά ΚΙΝΑΛ στον χώρο του κέντρου, σε μέγγενη ο ΣΥΡΙΖΑ, δυσκολότερη η αυτοδυναμία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: