Τραγωδία στην Ινδία: Έντεκα νεκροί ασθενείς με κορωναϊό από φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο [videos]

Photo Εικόνα από τη φωτιά σε νοσοκομείο της Ινδίας. Screenshot via Youtube India Today




Τραγικός είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στην πόλη Αχμεντναγκάρ, το Σάββατο στη δυτική Ινδία, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 ασθενείς με κορωναϊό, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια επίσημη πηγή.

Καμιά εικοσαριά ασθενείς νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στο Αχμαντναγκάρ, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, όταν εκδηλώθηκε η φωτιά. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η μονάδα, που κάηκε ολοσχερώς, είχε κατασκευαστεί πρόσφατα για ασθενείς Covid.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούντχαβ Τακεράι διέταξε τη διεξαγωγή μιας έρευνας για την πυρκαγιά και τις συνθήκες ασφαλείας στο νοσοκομείο, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της πολιτείας Μουμπάι.

Πρόκειται για το τελευταίο κατά σειρά τέτοιο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα, έπειτα από μια σειρά πυρκαγιών, για τις οποίες οι αρχές αποδίδουν την ευθύνη σε βραχυκυκλώματα και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους φέτος.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της σημερινής φωτιάς, δήλωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής Π. Ντ. Γκάνταλ, ο οποίος έκανε λόγο για 7 τραυματίες.

«Δύο ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και πέντε σε σταθερή», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γκάνταλ στο Reuters.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την οδύνη του για τους θανάτους και έδωσε συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέο Δελχί, Ινδία

Άραβας με ψυχολογικά προβλήματα μαχαίρωσε και τραυμάτισε τρεις επιβάτες σε τρένο, στη Βαυαρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: