Τι «παίρνει» ο Ακάρ; «Στις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, δίνουμε απαντήσεις σε όλα τα πεδία» [video]

File photo O Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Photo via @tcsavunma




Ελλάδα και ΗΠΑ διανύουν μία εξαιρετική περίοδο στις διμερείς τους σχέσεις, με την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να έχει φέρει έντονο εκνευρισμό στη Άγκυρα, και τους αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης να διαδέχονται ο ένας τον άλλον σε εμπρηστικές δηλώσεις.

Αυτή τη φορά το παιχνίδι των προκλήσεων έπαιξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος εκτόξευσε νέες απειλές προς τη χώρα μας, γεγονός όμως που δεν έμεινε αναπάντητο από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για επεκτατικές ενέργειες της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, ενώ προσπάθησε για ακόμη μία φορά να επαναφέρει τη συζήτηση περί επαναπροωθήσεων μεταναστών.

“Στις κάθε είδους παράνομες και άδικες ενέργειες που κάνει η Ελλάδα, δίνεται η απαραίτητη απάντηση τόσο σε διπλωματικό όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο” δήλωσε ο Ακάρ.

“Η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί”

Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε στον Τούρκο υπουργό Άμυνας ότι η χώρα του ήταν αυτή που εργαλειοποίησε τους μετανάστες στον Έβρο για να εκβιάσει την Ευρώπη. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μάλιστα τόνισε ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εξαιτίας των συνεχών προκλήσεων της Άγκυρας αλλά και των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

“Η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί. Στο επόμενο συμβούλιο, τον Δεκέμβρη, αναμένουμε συγκεκριμένα μέτρα” είπε ο κ. Δένδιας.

Πληροφορίες από STAR

Την κασέτα πάλι ο Τσελίκ: Κατηγορεί Μητσοτάκη και Δένδια για ψεύδη – Επιτίθεται σε Μακρόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: