Στον Λευκό Οίκο η Φον Ντερ Λάιεν: Συνάντηση με Τζο Μπάιντεν για διατλαντική συνεργασία

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά την συνέντευξη Τύπου στην Πράγα της Τσεχίας. EPA, MARTIN DIVISEK, μέσω ΚΥΠΕ




Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θα έχει το απόγευμα σήμερα Τετάρτη (πρωί τοπική ώρα) η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον στις 10 το πρωί (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συνεχίσουν τις συζητήσεις για θέματα τα οποία άγγιξαν κατά τις συνόδους των G20 και κατά τη διάρκεια της COP26.

Θα συζητήσουν επίσης μια σειρά θεμάτων που αφορούν την διατλαντική συνεργασία, καθώς και την κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

Αργότερα την ίδια ημέρα η κ. Φον ντερ Λάιεν θα βραβευτεί από το αμερικανικό think tank Atlantic Council με το Βραβείο Διακεκριμένης Ηγεσίας (Distinguished Leadership Award).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Atlantic Council βραβεύει την κ. Φον ντερ Λάιεν «για μια ζωή επιτευγμάτων ως πραγματική Ευρωπαία και υπερατλαντική πολίτης και για τη θετική της επιρροή στην προώθηση μιας Ευρώπης ολοκληρωμένης, ελεύθερης και σε καθεστώς ειρήνης».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται την Πέμπτη να συναντηθεί με τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των κρατών μελών της ΕΕ στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Γιώργος Κακούρης/ΑΓΚ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Οι Πούτιν και Μπάιντεν ενδέχεται να συναντηθούν για συνομιλίες στις αρχές του 2022

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: