Σχεδόν 250 εκ. τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως: Η Ευρώπη στρέφεται στη ενίσχυση των εμβολιασμών

File Photo: Πολίτες αναμένουν για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωναϊό. EPA, WOJTEK JARGILO




Στα 249.855.076 ανέρχονται τα περιστατικά κορωναϊού διεθνώς και στα 5.053.888 οι θάνατοι, με βάση την τελευταία καταμέτρηση του Worldometers. Υπολογίζεται ότι 226.215.574 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Από τα ενεργά περιστατικά, δηλαδή 18.585.614, τα 18.509.757 (99,6%) παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία και 75.857 (0,4%) έχουν σοβαρά ή κρίσιμα συμπτώματα.

Στις ΗΠΑ, τα περιστατικά ανέρχονται στα 47.280.449 και στις 774.673 οι θάνατοι ενώ στην Ινδία έχουν μολυνθεί 34.344.087 άνθρωποι και 460.268 έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια.

Στη Βραζιλία τα περιστατικά είναι 21.862.458 και 609.112 άνθρωποι απεβίωσαν και στη Ηνωμένο Βασίλειο η καταμέτρηση δείχνει ότι 9.241.916 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 141.588 απεβίωσαν.

Στη Ρωσία, τα περιστατικά ανέρχονται στα 8.714.595 και στις 244.447 οι θάνατοι.

Παράλληλα, πολλές χώρες της Ευρώπης επικεντρώνονται στην ενίσχυση των εμβολιασμών, στην επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης της τρίτης, ενισχυτικής δόσης, αλλά και των ελέγχων για τους εμβολιασμούς κατά του Covid.

Στην Αυστρία από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου θα πρέπει κανείς να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (Κανόνας 2G) προκειμένου να έχει πρόσβαση όπου έως τώρα μπορούσαν να βρίσκονται και όσοι προσκόμιζαν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (Κανόνας 3G), ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, στη σκιά των 9.618 κρουσμάτων που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Ο νέος κανονισμός, τόνισε ο κ. Σάλενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, θα εφαρμοστεί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης και επιπλέον σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 25 άτομα, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε παροχή υπηρεσιών που απαιτούν στενή επαφή, σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις και χώρους αναψυχής. Στο λιανικό εμπόριο και στα μουσεία θα απαιτείται χρήση προστατευτικής μάσκας τύπου FFP2.

“Όλοι σε αυτή τη χώρα βρίσκονται ενώπιον κοινής ευθύνης. Δεν υπάρχει ασφαλώς 100% προστασία, αυτό δεν υπάρχει ποτέ. Αλλά όποιος μπαίνει στο αυτοκίνητο, βάζει ζώνη ασφαλείας. Και το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι η δική μας ζώνη ασφαλείας”, πρόσθεσε και επανέλαβε τα λόγια του Πάπα, ότι “ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας”, είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα στον γαλλικό λαό στις 9 Νοεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Μακρόν θα μιλήσει για την αναζωπύρωση των λοιμώξεων της Covid-19 καθώς και για άλλα θέματα, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευής στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

“Η επιδημία επιταχύνεται ξανά στην Ευρώπη, η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της επιδημίας”, είπε ο Ατάλ. Ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Μακρόν θα επανεξετάσει την κατάσταση της Covid-19, θα μιλήσει επίσης για την ανάκαμψη της οικονομίας, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του και για άλλα θέματα.

Στη Γαλλία, οι επιδημιολόγοι συνιστούν τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της εκστρατείας χορήγησης της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, ώστε να συμπεριληφθούν νέες κατηγορίες πολιτών στον εμβολιασμό.

Στο Βέλγιο, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Κρίσης επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου πως με βάση τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού έχουν δεκατέσσερις φορές λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στην εντατική μονάδα σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού (περίπου 7.000 την ημέρα κατά μέσο όρο) καθώς και του αριθμού των νοσηλειών και των θανάτων, τα εμβόλια αποδεικνύουν την αξία τους, ανέφερε ο Επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό Πέδρο Φακόν.

Εξάλλου οι υγειονομικές αρχές της Δανίας εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους για τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του νοσοκομειακού συστήματος μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, όπου οι τελευταίοι περιορισμοί ήρθησαν πριν από έναν μήνα. “Με τον κίνδυνο της Covid-19, της γρίπης και άλλων μολυσματικών ασθενειών, κινδυνεύουμε να επιβαρύνουμε υπερβολικά τα νοσοκομεία”, δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Υγείας Σέρεν Μπρόστρεμ, σε ένα δελτίο τύπου.
“Διαπιστώνουμε ήδη ότι τα νοσοκομεία της χώρας έχουν γεμίσει σε μεγάλο βαθμό και ότι το προσωπικό τρέχει. Εντούτοις, δεν έχουμε την αντοχή που είχαμε στο παρελθόν, διότι ασκείται πίεση εδώ και καιρό”, τόνισε. Σήμερα, για δεύτερη συναπτή ημέρα, περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα, όπου δεν εφαρμόζεται πλέον κανένας περιορισμός σε εθνικό επίπεδο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc βρίσκεται σε συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το πειραματικό της χάπι για την Covid-19, το οποίο αποδείχθηκε ότι μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη ο πρόεδρος και γενικός της διευθυντής Άλμπερτ Μπουρλά.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Άμεση κατάπαυση του πυρός στην Αιθιοπία, ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: