Πράσινο φως για την αποδέσμευση ποσού ύψους 767 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα: Βρίσκεται στο σωστό δρόμο…

File photo Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. EPA, ARIS OIKONOMOU / POOL




Το μεταμνημονιακό πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποδέσμευση περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους ύψους 767 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, (Sotiris Nikas).

“Η 12η έκθεση [μεταμνημονιακής] ενισχυμένης εποπτείας διαπιστώνει ότι η χώρα έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο στην επίτευξη των συμφωνημένων δεσμεύσεων”, παρά τις καθυστερήσεις σε κάποιους τομείς εν μέρει συνδεόμενες με την πανδημία και με τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021″, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Η έκθεση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την αποδέσμευση της επόμενης σειράς μέτρων για το χρέος”, αναφέρεται.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 7,1% φέτος, και 5,2% το 2022, μία πιο αισιόδοξη πρόβλεψη από τις εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης.

Είπαν επίσης ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της στον ενεργειακό τομέα και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, ενώ κάνει σημαντικά βήματα προς την εκπλήρωση των περισσότερων από τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή ενθάρρυνε τις ελληνικές αρχές να διατηρήσουν τη δυναμική και να βελτιώσουν τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, την υγειονομική περίθαλψη και στη δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα πρέπει επίσης να διατηρήσει μία συνετή δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να διασφαλίσει βιώσιμα δημόσια οικονομικά μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Αλλάζει χέρια το θρυλικό ΜΙΝΙΟΝ: Η ιστορία του πολυκαταστήματος που μεσουράνησε για δεκαετίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: