Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ιερώνυμο: “Η εκκλησία προτείνει αυτό που η κυβέρνηση δεν τολμά να εφαρμόσει”

File Photo: Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον αρχιεπίσκοπο την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό τους στις εκκλησίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

  •    «Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η Πολιτεία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μην τις πετά στην Εκκλησία για συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Εκκλησία να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Εμβόλιο αισιοδοξίας Μητσοτάκη στο Υπουργικό: Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: