Ο Τσάβι γυρίζει ως Μεσίας για να ξαναχτίσει τη διαλυμένη Μπαρτσελόνα: Ο θρύλος του θα βοηθήσει [videos]

File photo Ο Τσάβι αναλαμβάνει την Μπαρτσελόνα. EPA/NOUSHAD THEKKAYIL μέσω ΚΥΠΕ




Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και αυτό ισχύει και στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε λοιπόν να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της, καθώς ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο «θρύλος» του συλλόγου της Καταλωνίας επιστρέφει στο «Καμπ Νόου» ως προπονητής αυτή τη φορά μετά από ένα «σίριαλ» που διήρκησε αρκετές ημέρες και πέρασε από «χίλια κύματα» μέχρι να αποδεσμευτεί ο 41χρονος από την Αλ Σαντ.

Οι Καταλανοί, σε μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδο και μετά την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν, πλήρωσαν την ρήτρα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για να αποδεσμεύσουν τον Τσάβι από την Αλ Σαντ και σήμερα ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους μαζί του.

Ο Τσάβι αγωνίστηκε σε 767 αγώνες για 17 χρόνια, κατακτώντας 25 τίτλους με την Μπαρτσελόνα και τώρα είναι έτοιμος να συνεχίσει να γράφει ιστορία μαζί της από διαφορετικό πόστο όμως.

Τσάβι: «Επιστρέφω στο σπίτι μου, στην ομάδα που είναι όλη μου η ζωή»

Ο Τσάβι Ερνάντες έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω των social media του ως νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, δείχνοντας να έχει επίγνωση για τις δυσκολίες που υπάρχουν την τωρινή περίοδο, αλλά και εμφανώς συγκινημένος που επιστρέφει στην ομάδα που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε είναι όλη του η ζωή.

«Επιστρέφω στο σπίτι.

Σε αυτό το μέρος που μεγάλωσα, στην ομάδα που είναι όλη η ζωή μου.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου για την επιθυμία να υπερασπιστώ το έμβλημα στο σήμα της καρδιάς. Να νιώσω ξανά την ενέργεια του “Καμπ Νόου” και ν’ ακούσω τις ιαχές και τη στήριξη του κόσμου.

Ξέρω ότι έρχομαι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όμως, αντιμετωπίζω αυτή την πρόκληση με ενθουσιασμό. Θα δουλέψω και θα παλέψω για όλους σας ώστε να φτάσουμε εκεί που αξίζει στον σύλλογο. Ευχαριστώ τη Μπαρτσελόνα για την εμπιστοσύνη αλλά και τους οπαδούς που πιστεύουν σε εμένα γι’ αυτό τον πολύ δύσκολο ρόλο.

Η ιστορία μας συνεχίζεται…»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xavi Hernández (@xavi)

Πανηγυρίζει η Βαρκελώνη

Η επιστροφή του Τσάβι έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους της Μπαρτσελόνα και τα social media έχουν γεμίσει με πανηγυρικά σχόλια από το Ισπανικό Τύπο αλλά και από τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας.

 

 

Ο ίδιος ο παλαίμαχος παίκτης των “Μπλαουγκράνα” ανέβασε βίντεο στο οποίο εκφράζει τη χαρά του:

Ένας αρτίστας της μπάλας

Η καριέρα του Τσάβι ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ήταν μαγική και μαζί με τους Ινιέστα και Μέσι, είχαν δημιουργήσει μία ασύλληπτη τριπλέτα στο κέντρο, που απογείωσε την ομάδα και την κράτησε για χρόνια στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ουσιαστικά με έναν σεμιναριακό τρόπο παιχνιδιού.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του Τσάβι ως παίκτη:

Θλίψη στο Κατάρ

Μπορεί στην Καταλωνία η ατμόσφαιρα να είναι εορταστική, ωστόσο στο Κατάρ επικρατεί θλίψη στην Αλ Σαντ και τους οπαδούς της για τη φυγή του Τσάβι.

Χαρακτηριστικά είναι τα tweet που δημοσιεύτηκαν με εικόνες συγκίνησης. Ακόμη και ο ίδιος ο Τσάβι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του τις στιγμές που αποχαιρετά τους παίκτες και τη διοίκηση της ομάδας.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Η Τότεναμ χρειάζεται υπομονή, δηλώνει ο Κόντε μετά τη νίκη: μεγάλες οι προσδοκίες μας, λέει ο Γιορίς [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: