Ο «σκοτεινός κόσμος» της ενόργανης: Ανατριχιαστικές καταγγελίες πρώην αθλήτριας για ξύλο και βασανιστήρια από προπονητές [video]

File photo Η δοκός στη ενόργανη γυμναστική. Screenshot via Youtube Hellenic Gymnastics Federation / Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία




Ανατριχιαστικές είναι οι καταγγελίες της πρώην αθλήτριας, Σοφίας Δρέττα, για όσα συμβαίνουν στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής. Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αναφέρθηκε σε έναν «σκοτεινό κόσμο» που υπάρχει στον χώρο του αθλήματος, κάνοντας λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές προπονητών και ουσιαστικά για βασανιστήρια που υποβάλλονται οι αθλήτριες.

Η κ. Δρέττα μάλιστα καταφέρθηκε και εναντίον της Βασιλικής Μιλλούση και του Λευτέρη Πετρούνια για τη στάση τους σχετικά με το ελληνικό κίνημα #metoo.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι υπάρχουν καταγγελίες από πολλούς αθλητές, που έχουν μεταφερθεί και σε όργανα της Πολιτείας, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση. Αναφέρει μάλιστα και την προσωπική της περιπέτεια με τον προπονητή της, τονίζοντας ότι εκείνος βρίσκεται ακόμη εν ενεργεία και προπονεί νέους αθλητές.

Η Σοφία Δρέττα μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η Βασιλική Μιλλούση, ενώ είναι θεσμικός παράγοντας στη γυμναστική ομοσπονδία, δεν έχει τοποθετηθεί εδώ και οκτώ μήνες σχετικά με τους προπονητές που έχουν καταγγελθεί για κακοποιητική συμπεριφορά.

«38 άνθρωποι καταγγέλλονται, κανένας προπονητής δεν έχει βγει να πει ότι έστω λένε ψέματα αυτοί οι άνθρωποι. Δεν είναι περίεργο; Στην ενόργανη κάθε χρόνο τουλάχιστον ανεβαίνουν στο κλιμάκιο τουλάχιστον 5-10 παιδιά. Αυτή τη στιγμή στην ενόργανη έχουμε τον Πετρούνια, τον Μάρα, τον Τσολακίδη και τον Μελισσανίδη. Δεν είναι περίεργο που τόσα χρόνια δεν έχουμε Ελληνίδα αθλήτρια κάποια διεθνή ή ολυμπιακή θέση μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και βγαίνουν μόνο κάποιοι άνδρες ανά πέντε ή δέκα χρόνια;» αναρωτήθηκε η κ. Δρέττα.

Στη συνέχεια η πρώην αθλήτρια προχώρησε σε σοκαριστικές καταγγελίες, κατηγορώντας προπονητές ότι έβαζαν τους αθλητές να παίρνουν διουρητικά χάπια και τους ωθούσαν να μην τρώνε, με αποτέλεσμα κάποιες κοπέλες να έχουν περάσει νευρική ανορεξία.

«Μήπως επειδή τελικά ο ξυλοδαρμός είναι τόσο έντονος; Μήπως επειδή μας έβαζαν να κατουράμε τις πληγές των χεριών μας για να ανέβουμε στο όργανο να ξανακάνουμε την άσκηση; Μήπως όλοι βγήκαν τελικά με κάποιο πρόβλημα; Εμείς οι περισσότερες κοπέλες περάσαμε νευρική ανορεξία γιατί μας έβαζαν να μην τρώμε και τρώγαμε οδοντόκρεμα ή μας έβαζαν να μην πίνουμε νερό και μας έδιναν να πίνουμε διουρητικά χάπια;» κατέληξε η Σοφία Δρέττα.

Πληροφορίες από ALPHA

Ελληνικό #MeToo: Τέταρτος ηθοποιός ερευνάται για βιασμούς – Τον κατήγγειλαν 4 γυναίκες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: