Ο νόμος του Τσάβι: Η έλευση του νέου προπονητή φέρνει ανατροπές στην Μπαρτσελόνα

FILE PHΟTO: Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντες. EPA, Alejandro García




Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι Ερνάντες, μετά την ανάληψη από μέρους του της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Ήδη παύθηκαν από τα καθήκοντά τους πέντε μέλη του τεχνικού επιτελείου, μετά την άφιξη του παλαίμαχου άσου της ομάδας.

Ο Χουάνχο Μπράου, ο φυσιοθεραπευτής ο οποίος στα χρόνια που εργάστηκε βοήθησε στην αποθεραπεία μεγάλων σταρ της «Μπάρτσα», όπως του Μέσι, του Ροναλντίνιο και του Πουγιόλ, δεν συνεχίζει στην πρώτη ομάδα.

Ο νέος προπονητής των Καταλανών πρόκειται να αναλάβει και κάποιες αρμοδιότητες του γενικού διευθυντή έχοντας τον έλεγχο πολλών πτυχών που περιβάλλουν την πρώτη ομάδα. Μερικές από αυτές αφορούν απόλυτα την καθημερινότητα στα αποδυτήρια και σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με το γκρουπ των συνεργατών που έχει φέρει από το Κατάρ.

Αυτό σημαίνει ότι μερικά από τα «ιστορικά» στελέχη της Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να συνεχίσουν. Και οι αλλαγές ξεκίνησαν ήδη την Τρίτη (9/11), ημέρα που ο Τσάβι έκανε την πρώτη του προπόνηση.

Εκτός του Μπράου, παρελθόν αποτελεί και ο Άλμπερτ Ρόκα, ο προπονητής φυσικής κατάστασης των «μπλαουγκράνα», αλλά και ο συνεργάτης του, Χάουμε Μπαρτρές. Οι αλλαγές επίσης «χτύπησαν» και το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου. Ο Τσάβι έφερε τους δικούς του συνεργάτες, οπότε ο Ραούλ Πελάεθ και ο Τζόρντι Μελέρο, σταμάτησαν τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα.

Κάποιοι από αυτούς θα «μετατεθούν» εντός του κλαμπ, ενώ άλλοι θα αποχωρήσουν από την Μπαρτσελόνα.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Το «φάντασμα» του αποκλεισμού, ο Φράνκο και η συνεχής παρουσία της Ισπανίας σε Μουντιάλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: