Ο Γιάννης Σγουρόπουλος γράφει ιστορία: «Το σημαντικό είναι να παλεύεις μέχρι το τέλος»

File Photo Ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγ πονγκ Γιάννης Σγουρόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ




Στην κορυφή της Ευρώπης επέστρεψε ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, «έγραψε Ιστορία», καθώς πλέον, έχει στην συλλογή του τέσσερα χρυσά μετάλλια στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς. Η τεράστια αυτή επιτυχία, τού προσέφερε μεγάλη χαρά και αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδείξει ποτέ η χώρα μας στο άθλημα.

Λίγο μετά την επιτυχία του, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο από το Βέλγιο, για τον νέο του άθλο. Τα συναισθήματα χαράς, τους μελλοντικούς του στόχους, αλλά και τα όνειρα που κάνει.

Ο αθλητής «φαινόμενο» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μίλησε και για τις μεγάλες… ανατροπές που κάνει. Σε όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει δείχνει ότι είναι από… ατσάλι και «γυρίζει» παιχνίδια που φαινόντουσαν χαμένα. «Δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ», λέει με νόημα ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Σγουρόπουλος.

    Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Σγουρόπουλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:  

ΕΡ: Γιάννη συγχαρητήρια, στέφθηκες πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία U21. Εχουν περάσει οι πρώτες ώρες μετά την μεγάλη σου επιτυχία. Πώς αισθάνεσαι;
«Είμαι χαρούμενος, πολύ χαρούμενος. Νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερα κι έκλεισα την παρουσία μου στην κατηγορία των U21 με τίτλο. Εκλεισε ένα κεφάλαιο ιδανικά, έχοντας κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πέτυχα τον στόχο μου και γι αυτό νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος».

ΕΡ: Εχεις ήδη γράψει Ιστορία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη με τα τέσσερα χρυσά μετάλλια, καθώς στην «γηραιά ήπειρο», δεν έχει πετύχει άλλος αθλητής και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες κάτι ανάλογο. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα;
«Οταν πετυχαίνεις κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν γνωρίζω εάν έχει κατακτήσει άλλος αθλητής τέσσερα μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά δεν είναι αυτό που κοιτάζω. Εκτός από την τεράστια ικανοποίηση του να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης και να ακούς τον Εθνικό ύμνο, το σημαντικότερο είναι ότι βλέπεις πως η δουλειά και οι προσπάθειες, αποδίδουν. Οταν οι κόποι σου ανταμείβονται, έχεις περισσότερη όρεξη να ανταπεξέλθεις στις νέες προκλήσεις. Πλέον δεν ανήκω στην κατηγορία των Νέων Ανδρών και θα χρειαστώ περισσότερη δουλειά, αφού το επίπεδο είναι σαφώς πιο δύσκολο».

ΕΡ: Για ακόμη μία φορά, στέφθηκες πρωταθλητής Ευρώπης και αποδεικνύεις ότι έχεις το «μέταλλο» του νικητή. Οπως και τις προηγούμενες φορές κατάφερες να κάνεις σπουδαίες ανατροπές για να φτάσεις έως την κορυφή. Τελικά σου αρέσει το 4-3;
«Μου αρέσει να νικάω! Το σημαντικότερο είναι η ψυχολογία, ειδικά σε ένα άθλημα όπως το πινγκ πονγκ που είναι τόσο γρήγορο και τεχνικό. Εχω δουλέψει αρκετά σ’ αυτόν τον τομέα. Μπορώ και «αδειάζω» το μυαλό μου, μένω συγκεντρωμένος. Επίσης, είτε είμαι μπροστά στο σκορ, είτε πίσω, προσπαθώ να κρατώ την τακτική μου και να έχω εμπιστοσύνη στα κτυπήματα μου. Νομίζω ότι αυτό είναι που μετράει στα καθοριστικά σημεία. Να μην αμφισβητείς τον εαυτό σου. Το σημαντικό είναι να παλεύεις μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ».

ΕΡ: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχεις φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο. Είναι αισθητή και η αλλαγή στην φυσική σου κατάσταση. Πόσο βοήθησε;
«Οταν δεν κουράζεσαι κατά την διάρκεια του αγώνα και αισθάνεσαι σαν να παίζεις το πρώτο σετ, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, η βελτίωση στην φυσική κατάσταση. Με έχει βοηθήσει αρκετά».

ΕΡ: Εχοντας τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια ως παρακαταθήκη, ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου; 
«Οι στόχοι και τα όνειρα είναι πολλά. Αρχικά να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Από εκεί και πέρα, θέλω να βελτιώνομαι συνέχεια, να γίνομαι ολοένα και καλύτερος. Οσον αφορά στους αγωνιστικούς στόχους, θέλω να καθιερωθώ στους άνδρες και να μπορέσω να εξασφαλίσω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΕΡ: Τέλος, ποιό μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο, που δείχνει ότι σε στηρίζει και σ’ αγαπάει. 
«Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω πολύ. Η αγάπη, τα πολλά μηνύματά τους, μου δινουν χαρά. Με γεμίζει υπερηφάνεια να βλέπω φίλους ή γνωστούς να χαίρονται με την επιτυχία μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Οι ευρωπαϊκές ομάδες που προκρίθηκαν ήδη για το Κατάρ: Ποιες θα παίξουν μπαράζ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: