Ιωάννης Μάζης: Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν είναι αναντικατάστατη [ηχητικό]

File Photo Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ρετσέπ Ερντογάν EPA/Roberto Monaldo/ LaPresse




Με φόντο την συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στη Ρώμη, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, o Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ, εκτιμά πως η ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο χωρών τους σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μόνιμη.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/και τον Αλφόνσο Βιτάλη, εκείνο το οποίο ελπίζουν και δρομολογούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και σημαντικές δυνάμεις που χαρακτηρίζονται συνδεόμενες με ειδικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, είναι η μετάβαση από την κυβέρνηση Ερντογάν σε μία άλλη με φιλοδυτικότερο προφίλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν στην Τουρκία, μετά και την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αλώβητη ή μη αντικατάστασιμη από μία άλλη δύναμη της περιοχής. Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν είναι αναντικατάστατη.
Να δούμε, τόνισε ο κ Μάζης, με νηφαλιότητα τι μπορούμε να κερδίσουμε ως προς την στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Η αμερικανική κυβέρνηση είναι σφοδρά ενοχλημένη με τις κινήσεις της Τουρκίας και θέλει να προστατεύσει τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ για αυτό και το θέμα με τα F-35, τα F-16, τους S-400, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Οσμάν Καβάλα.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr, Βικτωρία Καβουριάρη

Στη Γλασκώβη σήμερα ο Μητσοτάκης: Θα μιλήσει για το πρόγραμμα «πράσινης μετάβασης» της Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: