Οικονόμου για Τσίπρα: Μόνος πολιτικός αρχηγός στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί

File Photo: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό ”προνόμιο” να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα. Αλλά επειδή αδυνατεί να συνεισφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους και την πατρίδα, επαναλαμβάνει μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέματα και συνεχίζει προκλητικά να κλείνει το μάτι στους ανεμβολιάστους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • «Ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και για αυτό τον βαδίζει μόνος του», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με μια στρατηγική που αυξάνει προοδευτικά την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην οικονομία και την εκπαίδευση να λειτουργούν, στην κοινωνία να μην είναι περίκλειστη και στο ΕΣΥ να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να αντέξει στην πίεση και να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».

Οι δηλώσεις Τσίπρα

Να λάβει μέτρα «έστω και τώρα» κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο TRT, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, προειδοποιώντας, σε διαφορετική περίπτωση, για «εκατόμβες νεκρών και λοκντάουν που θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «κυβέρνηση πρόχειρη και κυνική» και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό που, όπως είπε, «διαρκώς πανηγύριζε» για το τέλος της πανδημίας και υποστήριξε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία», ο εμβολιασμός αρκεί, χωρίς να ενισχύσει τη δημόσια υγεία.

«Ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε ότι είναι μια πανδημία ανεμβολίαστων και ότι δεν έχει ξεφύγει, ο ίδιος λέει πως ό,τι και να γίνει δεν θα κάνει λοκντάουν» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού και η αυστηροποίηση των υπαρχόντων μέτρων σε ό,τι αφορά επαγγελματικές κατηγορίες που έρχονται σε επαφή με τον πολίτη, φέρνοντας ως παράδειγμα τα Σώματα Ασφαλείας και διερωτώμενος αν θα δημοσιευθούν τα ποσοστά εμβολιασμού τους.

  •    Εκφράζοντας την ανησυχία του για την «αδράνεια και την ανικανότητα» της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «διαχειρίζεται με ερασιτεχνικό επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία» και ότι «τον ενδιαφέρει να μην συγκρουστεί με την εκλογική του πελατεία».

«Όταν όλοι μετράνε κρούσματα και νεκρούς ο κ. Μητσοτάκης μετρά ψήφους. Αυτό είναι ανήθικο» υπογράμμισε και προειδοποίησε: «Αν δεν πάρει ουσιαστικά μέτρα, αν συνεχίσει με επικοινωνιακό τρόπο θα έχουμε εκατόμβη νεκρών και λοκντάουν που θα μπορούσε να αποφευχθεί». Στο πλαίσιο αυτό, σχολίασε ότι «δεν ενδιαφέρθηκε για μια ουσιαστική καμπάνια» υπέρ του εμβολιασμού, μόνο μοίρασε «δημόσιο χρήμα» σε τηλεοπτικούς σταθμούς και site για να φτιάξουν το «προφίλ» του «πρωθυπουργού- Μωυσή», παραπέμποντας ευθέως στη λεγόμενη «λίστα Πέτσα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιστολή Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν: Μόνο με 3η δόση να ταξιδεύουν οι 60+ εντός ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: