Επιστολή Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν: Μόνο με 3η δόση να ταξιδεύουν οι 60+ εντός ΕΕ

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος για τους πολίτες άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της ΕΕ προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες μας, ειδικά εφόσον η Τρίτη δόση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική (άνω του 90%) στην πρόληψη σοβαρών COVID-19 αποτελεσμάτων περιλαμβανομένου του θανάτου” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην επιστολή.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει : «προτείνω να θεωρηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του COVID-19 ως προϋπόθεση ασφαλούς ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ευρωπαίους πολίτες άνω των 60 ετών».

Όπως αναφέρει, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο αποδείχθηκε συλλογική επιτυχία που επέτρεψε περαιτέρω την ασφαλή επιστροφή μας για να ταξιδέψουμε από χώρα σε χώρα.

«Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην κατ’ εξουσιοδότηση πράξη σχετικά με την περίοδο ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού που σχεδιάζει να εγκρίνει η Επιτροπή και στις συστάσεις 1475/20 και 912/20 του Συμβουλίου σχετικά με τα ταξίδια στην ΕΕ», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Η επιστολή Μητσοτάκης:

 

Μητσοτάκης: Εθνικό σχέδιο για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: