Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι αντιπαραθέσεις για τα πρακτικά των συναντήσεων για το Κυπριακό στο Κράν Μοντάνα και η δήλωση Αναστασιάδη για το θέμα και ο προβληματισμός της επισιτιστικής βιομηχανίας για την ακρίβεια και την πανδημία, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Επίσης προβάλλεται το θέμα της κοινής πρότασης νόμου των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγων για αλλαγές στον περί πολιτικών κομμάτων νόμο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μυθοπλάστες και παραφραστές» γράφει ότι για «μυθοπλάστες ή παραφραστές των εγγράφων που διαβάζουν και προσποιούνται ότι δεν κατανοούν» μίλησε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στα σχόλια που γίνονται για τα πρακτικά των συναντήσεων στο Κράν Μοντάνα.

Αλλού γράφει για τα νέα μέτρα για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού μεταξύ των οποίων περιορισμοί στους ανεμβολίαστους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Αυξεντίου Γεωργίου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Νομοθετούν για να αποφύγουν νέο ρεζίλεμα» γράφει ότι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι τα βρήκαν μεταξύ τους και με κοινή πρόταση νόμου δρομολογούν αλλαγές στον περί πολιτικών κομμάτων νόμο, προτείνοντας όπως η κρατική χορηγία καταβάλλεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα κατά τον μήνα Ιανουάριο εκάστου έτους και για πέντε χρόνια. Αλλού γράφει ότι αυξήθηκαν 8% οι εξαγωγές με διείσδυση των κυπριακών προϊόντων σε νέους προορισμούς. Γράφει επίσης ότι η μεγάλη αύξηση στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες οδηγεί την Κυβέρνηση σε έκτακτα μέτρα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σφίγγει ο κλοιός στα σχολεία», στο κύριο του θέμα αναφέρεται στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε πρόσθετα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και γράφει ότι μετά τα αυξημένα κρούσματα σε σχολεία και δεδομένου ότι στόχος είναι να συνεχίσει η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία επανέρχεται το σενάριο για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα δημοτικά και αυξημένα rapid test.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΟΕΛΜΕΚ θέλει ξεκάθαρες οδηγίες για τις εξετάσεις της Γ’ Λυκείου. Αλλού γράφει ότι η Λεμεσός φόρεσε τα γιορτινά της ενώ ο κατεξοχήν εμπορικός δρόμος της πόλης γέμισε φως και χρώμα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ακρίβεια και πανδημία ΄γονατίζουν΄ τα εστιατόρια» γράφει ότι η αυθαίρετη αύξηση των τιμών έχει ως αποτέλεσμα όλα τα κέντρα αναψυχής να ζημιώνουν και να μη βγάζουν τα έξοδα τους.

Αλλού η «Χ» γράφει ότι καταστροφική για το περιβάλλον θα είναι η δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Καρπασία και ότι η απόφαση αυτή αποτελεί πισωγύρισμα για το Κυπριακό και για το περιβάλλον. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αυστηροποίηση των μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού τίθεται εκ νέου σήμερα στο τραπέζι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Εγκλωβισμένο στο Κραν Μοντανά το θλιβερό ΑΚΕΛ: Συνεχίζει να υποστηρίζει το αφήγημα του Τσαβούσογλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: