Η απολογία Λουτσέσκου και οι πανηγυρισμοί Μάντζιου στο ντέρμπι που σημάδεψε η εισβολή των οπαδών

Αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχουν μπει μέσα στο γήπεδο ενώ διακόπηκε ο αγώνας λόγω επεισοδίων, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ – Άρης για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σε ένα ντέρμπι που το αποτέλεσμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για τους πραγματικούς φίλους του ποδοσφαίρου λόγω της εισβολής μερίδας οπαδών στο γήπεδο οι δηλώσεις των προπονητών έχει σημασία, αλλά τελικά σχετική.

Για την κατάρρευση της ομάδας του στα τελευταία δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι της Τούμπας με τον Άρη στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός:

«Έχω τα χειρότερα συναισθήματα. Καταρρεύσαμε απόψε, εξαιτίας αυτών των τελευταίων δύο αγώνων. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Πιθανώς ευθύνομαι για το πώς δημιουργήσαμε μεγάλες προσδοκίες μέσα σε μια περίοδο δύσκολη με πολλά παιχνίδια και πολλούς παίκτες να λείπουν. Αυτή ίσως είναι μια εξήγηση, αλλά επίσης και το γεγονός ότι παίξαμε δύο αγώνες σε έξι μέρες και ενδιάμεσα είχαμε και ευρωπαϊκό παιχνίδι, μας έφερε σήμερα εδώ.

Δεν έχω πολλά να πω. Είμαι πολύ λυπημένος. Η ζωή όμως συνεχίζεται. Γνωρίζω ότι η ομάδα πρέπει κάπως να αντιδράσει, να ξεχάσει τη σημερινή νύχτα, γιατί την Τετάρτη έχουμε άλλο παιχνίδι και την Κυριακή άλλο. Πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να βρούμε το πνεύμα μαχητή και να βρούμε λύσεις».

Για το αν θέλει να αλλάξει προσέγγιση ή στρατηγική είπε: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή προσέγγισης ή στρατηγικής τώρα, με επτά αγώνες και τον Δεκέμβριο. Δε θέλω να ψάχνω δικαιολογίες. Ήδη έκανα μια ανάλυση, που νομίζω είναι η πιο σωστή: σήμερα δεν διαχειριστήκαμε σωστά το πρώτο ημίχρονο, όχι όπως θα θέλαμε.

Στο δεύτερο ήρθε μια αντίδραση μόνο και μόνο από τη θέληση που είχαμε να κάνουμε κάτι, όχι εξαιτίας κάποιου άλλου λόγου. Αυτά είναι τα πράγματα. Είκοσι λεπτά έχουν περάσει από το τέλος του παιχνιδιού, δεν υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε για αλλαγή στρατηγικής. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τον σωστό τρόπο να αντιδράσουμε, να βρούμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Να σκεφτεί ο καθένας γιατί βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση και να βρούμε τον τρόπο να αντιδράσουμε».

Μάντζιος: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο» 

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Άκης Μάντζιος έπειτα από την ολοκλήρωση του – επεισοδιακού – ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με νίκη των «κίτρινων», χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 41ο λεπτό.

Ο 52χρονος Έλληνας προπονητής, μιλώντας στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών NovaSports, δεν λησμόνησε τη βαριά ήττα που είχε γνωρίσει η ομάδα του την περασμένη αγωνιστική (0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης») και τη… συντρόφευσε στην προετοιμασία όλη την εβδομάδα.

«Προερχόμασταν από μία βαριά ήττα. Μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε το να έχουμε θετική σκέψη, να αφήσουμε πίσω μας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έκαναν τεράστια προσπάθεια» είπε στην αρχική τοποθέτησή του ο Μάντζιος και προσέθεσε: «Θεωρώ πως η νίκη μας σήμερα ήταν δίκαιη, βγάλαμε χαρακτήρα, αντιδράσαμε και ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι αφιερωμένο στον κόσμο του Άρη». Και κατέληξε ο τεχνικός του Άρη: «Η σημερινή μας εικόνα είναι η συνηθισμένη, ασυνήθιστη ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Ελπίζω πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Πήραμε τρεις βαθμούς και προχωράμε, έχουμε αγώνα Κυπέλλου μπροστά μας (σ.σ. με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο)».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πολύ βαριά τιμωρία περιμένει τον ΠΑΟΚ λόγω των οπαδών του: «Διπλό» ουσίας και εντυπώσεων για τον Αρη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: