GP Κατάρ: Ο Χάμιλτον στην pole μετά από 9 αγώνες με επιβλητική εμφάνιση

File Photo Ο πρωταθλητής Λούις Χάμιλτον EPA/HAMAD I MOHAMMED




Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την pole position του Γκραν Πρι του Κατάρ μετά από μια επιβλητική εμφάνιση που τον είδε να επικρατεί έναντι του Μαξ Φερστάπεν με διαφορά μισού σχεδόν δευτερολέπτου.

Ήταν η 1η pole του Βρετανού οδηγού της Mercedes μετά από 9 αγώνες και μόλις η 4η της χρονιάς (102η συνολικά).

Στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές Φόρμουλα 1 που έγιναν ποτέ στην πίστα του Λοσέιλ, ο Χάμιλτον είχε το προβάδισμα από την αρχή. Και το διεύρυνε ακόμη περισσότερο με την τελευταία του προσπάθεια, πραγματοποιώντας έναν αλάθητο γύρο που τον έφερε 4,5 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός της Red Bull δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να αρκεστεί στη 2η θέση, δηλώνοντας μετά το τέλος πως οι «Κόκκινοι Ταύροι» υπολείπονται σε ταχύτητα έναντι των αντιπάλων τους.

Τρίτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes, ενώ 4ος ήταν για άλλη μια φορά ένας εκπληκτικός Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γάλλος οδηγός δεν έχασε την 4η θέση μολονότι στον τελευταίο του χρονομετρημένο γύρο, μια άτσαλη επαφή με το κερμπ της στροφής 15, έσπασε την μπροστινή πτέρυγα και αυτή με τη σειρά της έσκασε το μπροστινό δεξί ελαστικό του αυτοκινήτου.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους οδηγούς που ακολουθούσαν να ελαττώσουν ταχύτητα. Και πάλι όμως, ο χρόνος που είχε ήδη πετύχει ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine ήταν αρκετός για να του εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή 5η θέση μπροστά από τη McLaren του Λάντο Νόρις και τη Ferrari του Κάρλος Σάινθ.

Τη δεκάδα έκλεισαν δεύτερη Alpha Tauri και Alpine Renault των Γιούκι Τσουνόντα και Εστεμπάν Οκόν αντίστοιχα και η Aston Martin του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Το Γκραν Πρι του Κατάρ θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Η-Β Παπαϊωάννου

Ασταμάτητη η Τσέλσι: Άνετο διπλό με 3-0 επί της Λέστερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: