Γιατι βγάζουν τόσο μίσος για τον Πρόεδρο της Κύπρου οι πρώην συνεργάτες του; Πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό…

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη Λεμεσό. Φωτογραφία ΓΤΠ, ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η αποκάλυψη μερικών εκ των αυστηρά εμπιστευτικών εγγράφων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για τις σικέ διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά, προκάλεσε τις αντιδράσεις του ελληνοκυπριακού «μπλογκ», που με νύχια και με δόντια αποδέχεται και υποστηρίζει όλους τους ισχυρισμούς της Τουρκίας απέναντι στα λόγια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για πρώην φίλους του κ. Νίκου Αναστασιάδη στο ΑΚΕΛ, στα πέριξ του «κομμουνιστικού» Κόμματος και βεβαίως στο στενό κύκλο πρώην συνεργατών του Κύπριου Προέδρου. Μερικοί εκ των πρώην συνεργατών του ήταν έμμισθοι. Είτε τους πλήρωνε από την …τσέπη του, είτε από τον κομματικό και τον κρατικό κορβανά, είτε από τα ταμεία των Βρυξελλών, όπου τους αποκατέστησε.

  • Τα έγγραφα ομιλούν από μόνα τους οπότε δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση τους. Φυσικά, τα πράγματα είναι όπως τα γνωρίζαμε.
  • Οι Τούρκοι δεν αποδέχθηκαν ΠΟΤΕ να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα τους από την Κύπρο. Ούτε δέχθηκαν την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών «δικαιωμάτων». Μία σκέψη έκαναν οι άνθρωποι!!!

Όλα τα άλλα δεν είναι μόνο εκ του πονηρού, αλλά πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια να νομιμοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας. Είναι απλά τα πράγματα και ας μην τα περιπλέκουμε. Το καταλάβαμε και το κατανοήσαμε. Μερικοί εκ των παλιών φίλων του κ. Αναστασιάδη βρίσκονται σε αποστολή. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται από πίσω τους και κινούν τα νήματα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε τις πιθανές σχέσεις τους με …γνωστούς «αγνώστους».

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και έχει υποχρέωση προς τον λαό της Κύπρου να βγει μπροστά και να μιλήσει. Στην πραγματικότητα τον κατηγορούν για …«προδοσία»! Αν είναι δυνατόν. Προδότης για την Κύπρο ήταν μόνο ο Δημήτριος Ιωαννίδης, ως γνωστό…

Κατηγορώντας τον κ. Αναστασιάδη ότι δεν πήρε ότι υποτίθεται του πρόσφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Κραν Μοντανά, εννοούν ότι έχασε την ευκαιρία να απελευθερωθεί η Κύπρος. Απίστευτα βαριά κατηγορία για ένα εκλεγμένο ηγέτη, ο οποίος εξελέγη με την υπόσχεση να λύσει το Κυπριακό. Και βεβαίως, όταν ανέλαβε την εξουσία αντιλήφθηκε πολύ εύκολα ότι σαν Πρόεδρος, σαν ηγέτης, δεν μπορούσε να χαρίσει την Κύπρο στους Τούρκους.

Αυτό ακριβώς ήταν που θύμωσε τους πρώην φίλους του, συν και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έκοψε μισθούς και προνόμια. Ο κ. Αναστασιάδης πληρώνει αφενός ότι σταμάτησε τα επιδόματα και αφετέρου ότι παραβίασε τη συμφωνία να διευθετηθεί το Κυπριακό, ακόμα και εις βάρος των Ελληνοκυπρίων.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να μιλήσει άμεσα στον κυπριακό λαό και να πει την αλήθεια. Διότι μας προκαλεί εντύπωση αλλά και κατάπληξη το μίσος που βγάζουν από μέσα τους οι πρώην συνεργάτες του. Τι είχε συμφωνήσει μαζί τους και τι αθέτησε; Αφορά μόνο το Κυπριακό ή και αλλά θέματα;

  • Δεν νοείται άνθρωποι, που μπαινόβγαιναν στο Προεδρικό Μέγαρο και στο σπίτι του στη Γερμασόγεια, δεν νοείται άνθρωποι με τους οποίους πεκρόπινε τα Σάββατα στις ταβέρνες της Λεμεσού και με τους οποίους σχεδίαζαν το …μέλλον της Κύπρου, να στρέφονται με τόσο μίσος εναντίον του.

Για τους πρώην συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη, δεν είχα ΠΟΤΕ την παραμικρή εκτίμηση και σεβασμό. Πρόκειται για ανθρώπους που έκαψαν πιστεύω και ιδεολογίες στο ένα, δύο τρία. Η προσφορά τους στον τόπο είναι μηδενική…

Θα κλείσω αυτό το κείμενο με μία προσωπική αναφορά, στην οποία πρέπει να δώσει σημασία ο Πρόεδρος της Κύπρου. Όταν έγινε το κούρεμα των καταθέσεων των φτωχών ανθρώπων της Κύπρου -διότι οι πλούσιοι ήξεραν και έσωσαν τα χρήματα τους- λάβαμε με τον συνάδελφο Νίκο Μελέτη τον κατάλογο αυτών των απαράδεκτων, που έστειλαν τις καταθέσεις τους εκτός της Κύπρου, ΜΕΤΑ το κούρεμα.

Μετά από την έρευνα και την επιβεβαίωση προχωρήσαμε στη δημοσίευση του καταλόγου. Προκλήθηκε απίστευτος σάλος διότι ο κατάλογος περιλάμβανε και το who is who του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου του νησιού.

Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη έκδοση του Έθνους. Προς το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη μετέφεραν ένα στεγνό και απειλητικό μήνυμα στην εφημερίδα που αφορούσε εμένα και το Νίκο Μελέτη. Το έκαναν μόνοι τους; Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο; Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω.

Και ερωτώ: Αυτοί οι τύποι, που καμώνονται τους πολέμιους της διαφθοράς, θεωρούσαν τότε ότι ήταν ορθή η πράξη να παρέμβουν για την υπόθεση όσων έσωσαν, με παράνομο τρόπο, τις καταθέσεις τους;

Βεβαίως, δεν ήταν ορθή. Ήταν μία καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς και έδρασαν σαν στυγνοί «δολοφόνοι» χαρακτήρων.

Αγαπητέ Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να μιλήσετε. Με ονόματα και διευθύνσεις. Όχι ομιλώντας γενικά (και αόριστα). Π.χ., ξεσπάσατε την παραπάνω Κυριακή με τρόπο που θα έλεγα ότι ένας κακοήθης θα πίστευε πως η μπάλα μας έπαιρνε όλους.

ΟΧΙ. Θα μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις. Δικοί σας άνθρωποι, πρώην στενοί σας συνεργάτες, σας κατηγορούν με ασύστολο τρόπο: Αφού σας παρουσίασαν ως τον πλέον διεφθαρμένο πολιτικό, τώρα ισχυρίζονται πως μπορούσατε να λύσετε το Κυπριακό -κάτι που δεν είναι αλήθεια- και αρνηθήκατε να το κάνετε.

Ο λαός θέλει να μάθει την αλήθεια. Γιατί αυτοί οι συνεργάτες σας, σας πούλησαν με συνοπτικές διαδικασίες;

Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση σας… Πάντως, η σιωπή ΔΕΝ επιτρέπεται. Και καταλαβαίνετε και τους λόγους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα επανέλθω και αυτή την Κυριακή στο μείζον θέμα της διαφθοράς, παρά το γεγονός ότι με θλίψη μου συνειδητοποίησα ότι δεν συγκινείται κανείς. Και δεν αναφέρομαι πια στους «καθαρούς» του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Είχαμε μία ελπίδα ότι κάποιος απ’ όλους θα έσπαγε, αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα, κάτι που δεν έπρεπε να ισχύει για τη διαφθορά. Πρέπει να σπάσουν …«αυγά». Αρκετοί άνθρωποι ομιλούν ιδιωτικά και σε καθεστώς ανωνυμίας, αλλά οι υποθέσεις της διαφθοράς απαιτούν γενναίους. Και από τις δύο πλευρές… Και από αυτούς που ερευνούν και από τους άλλους που γνωρίζουν.

Η απογοήτευση αφορά και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Δεν θα έχει 500 και βάλε δημοσιογράφους η Κύπρος; Σίγουρα. Αλλά στο κάλεσμα για να ενώσουν όλοι δυνάμεις, ένας μόνο ανταποκρίθηκε, πέραν βεβαίως των «κλασσικών», της παλιάς φρουράς των δημοσιογράφων. Οι νέοι απουσιάζουν. Ενώ στο εξωτερικό, στη δύναμη πυρός για τις υποθέσεις διαφθοράς, είναι οι νέοι συνάδελφοι, που γνωρίζουν και άλλους τρόπους «έρευνας». Δυστυχώς η «κλοπή» εγγράφων εισήλθε με βίαιο τρόπο στη ζωή μας και έχει νομιμοποιηθεί, αφού μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού τα χρησιμοποιούν και μάλιστα με πομπώδη τρόπο.

Όταν αναζητούσαμε τα έγγραφα του Χένρι Κίσιγκερ για την Κύπρο, και αυτά των Ιμίων, γνωρίζαμε ότι η κλοπή των ντοκουμέντων σήμαινε ποινή φυλάκισης…

Αντί να συναγωνιζόμαστε για την αποκάλυψη της διαφθοράς, συνάδελφοί μας και άλλοι, σε συνεργασία με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, και κυρίως τραπεζίτες, μάχονται για να καλύψουν τους διεφθαρμένους. Και το λέω διότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται πολύ κοντά στο πολιτικο-οικονομικό κύκλωμα. Νομίζετε ότι στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι καταδέχονται να τρώνε και να πίνουν με όλο αυτόν τον συρφετό; Όχι βέβαια…

Στην Κύπρο πανηγυρίζουμε όταν το κανάλι αλ Τζαζίρα και οι δημοσιογράφοι της «Πανδώρας» ανακαλύπτουν έγγραφα που μας αφορούν. Μέχρι εκεί. Δεν συμμετέχει στις ομάδες αυτές, που πολεμούν την διαφθορά παγκοσμίως, ούτε ένας νέος ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Μακρόν, δια της TOTAL, να δείξει τη δύναμη του στον Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ, όχι στο Παρίσι… Εκεί θα δούμε τη μαγκιά του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: