Φάμπρικα «μαϊμού» rapid tesτ είχε στήσει φαρμακοποιός στον Εβρο: Συνελήφθη από το εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφεία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Στη σύλληψη ενός φαρμακοποιού από την περιοχή του Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά πιστοποιητικά COVID-19 υπαλλήλων που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς να τους υποβάλλει σε rapid test, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου που δεν βρίσκεται πάντως μέσα στην πόλη του Σουφλίου, μετά από καταγγελίες.

Διεπίστωσε ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορωναϊού ως αρνητικά, ενώ οι υπάλληλοι που αναφέρονταν δεν είχαν ποτέ υποβληθεί σε αυτά.

Προφανώς και η όλη απάτη γινόταν κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, ώστε να τα επιδεικνύουν στον χώρο εργασίας τους και να εξασφαλίζουν πρόσβαση μιας και δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επειδή όμως τα πιστοποιητικά αυτά αφορούσαν και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες, ενδεχομένως, σύμφωνα με όσα αναφέρει το EVROS – NEWS.GR, να ήταν δηλαδή αστυνομικοί ή στρατιωτικοί, ειδοποιήθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσσαλονίκη.

Ετσι χθες έφτασαν στελέχη του στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων άλλων εμπλέκονται.

Παράλληλα εξετάζεται αν υπάρχουν και περιπτώσεις που ψευδώς δηλώθηκαν θετικά rapid test, προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί πιστοποιητικό νόσησης.

Με πληροφορίες από Εvros-news.gr

Παλαιοημερολογίτης ιερέας έστησε παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια: Έθαβε μέχρι και παιδιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: