Επιτέλους γίνεται κάτι αυτονόητο: Σιδηροδρομικό δίκτυο στα λιμάνια, όπως σε όλο τον κόσμο

File Photo: Το εμπορευματικό τμήμα του Λιμένος Παιραιώς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Κάτι αυτονόητο, που όμως στην Ελλάδα είναι πολύ συχνά ζητούμενο, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συνδέονται τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης του Λαυρίου και της Ραφήνας με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Κάτι το οποίο το φαύλο πελατειακό ελληνικό κράτος απέφευγε επί δεκαετίες να κάνει με αποτέλεσμα να απαιτούνται νταλίκες για να μετακινούνται τα κοντέινερ.

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι ίσως από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που οι σιδηροδρομικές γραμμές δεν μπαίνουν στα λιμάνια.

Αυτό υπόσχεται ότι θα διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση που χαρακτηρίζει τα έργα μείζονος αναπτυξιακής σημασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου εγκρίθηκαν ήδη από το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ τα τεύχη πρόσκλησης για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο διαγωνισμό για έξι εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ που σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο.

Τα έργα θα συνδέσουν με ταχύτητα και ασφάλεια μεγάλα λιμάνια της χώρας μας, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Λαύριο και Ραφήνα με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, αλλάζει ο χάρτης των μεταφορών, αναβαθμίζουμε την εμπορική και στρατηγική εμβέλεια των λιμανιών μας, διευκολύνουμε τη σύνδεση της χώρας μας με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ενισχύουμε το διεθνή της ρόλο.

Η αναβάθμιση των υποδομών στο συγκοινωνιακό δίκτυο ενισχύει τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία της χώρας, καθώς στον 21ο αιώνα η Μεσόγειος αποτελεί κόμβο ύψιστης σημασίας για το εμπόριο με την Ανατολή. Η Κυβέρνηση μας έχει το σχέδιο, έχει τη γνώση και την αποτελεσματικότητα για να καταστήσει την Ελλάδα κεντρικό πόλο του διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου.

Το κύμα ακρίβειας ροκανίζει το 10% του κατώτατου μισθού, λέει η ΓΣΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: