Επικίνδυνη «τρύπα» του συστήματος: Προσφέρουν ως και 1.000 ευρώ για ένα ψευδώς θετικό ράπιντ τεστ

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ




Σε μία καταγγελία που δεν φαίνεται να συνιστά μεμονωμένο περιστατικό προχώρησε επωνύμως ο κ. Κώστας Μανωλόπουλος, φαρμακοποιός.

Απεκάλυψε ότι καταγράφονται πολλά περιστατικά πολιτών που προσφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την απόκτηση ενός ψευδώς θετικού ράπιντ τεστ.

Οι αποκαλύψεις του κ. Μανωλόπουλου έγιναν στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός δήλωσε πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία, πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ προκειμένου να δηλωθούν ψευδώς θετικά τα ράπιντ τεστ στα οποία υπεβλήθησαν. «Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα ράπιντ και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας σε κίνδυνο  συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος

Ωστόσο, φαρμακοποιός δήλωσε πως δεν έχει αναφερθεί καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής εντός του φαρμακευτικού συλλόγου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Συμμορία ανηλίκων Κολωνός: Συνελήφθη τέταρτο “σκληρό” μέλος – Φέρεται να είναι εκείνος που μαχαίρωσε 15χρονο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: