Επαφές και ενέργειες για τον θάνατο του Έλληνα στο Βούπερταλ από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Γερμανία

File Photo Σκηνή από τη σύλληψη του Γιώργου Ζαντιώτη, ο οποίος φαίνεται αριστερά Screenshot via twitter video, facebook




Οι αρμόδιες Ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Γερμανία παρακολουθούν στενά την υπόθεση με τον θάνατο του νεαρού Έλληνα πολίτη, ενόσω τελούσε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, μετέβη στην πόλη Χάγκεν, κοντά στο Βούπερταλ και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος.

Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της πόλης Χάγκεν και αναμένεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία θα εξετάσει το συμβάν και η οποία θα λάβει χώρα αύριο.

Η Πρέσβης μας στο Βερολίνο έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας την πλήρη ενημέρωση της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τους οικείους του θανούντος Έλληνα πολίτη.

 

Nεκρός 25χρονος Έλληνας σε κρατητήρια της Γερμανίας: Βίντεο σοκ από την βίαιη σύλληψη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: